Πρώην πρωταθλητής στίβου, νυν χορεύτρια -Η τρανσέξουαλ που έχει μαγέψει με το χορό της κοιλιάς [εικόνες] - iefimerida.gr

Πρώην πρωταθλητής στίβου, νυν χορεύτρια -Η τρανσέξουαλ που έχει μαγέψει με το χορό της κοιλιάς [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις τα πανύψηλα πόδια της πατήσουν κόκκινο χαλί- και αυτό γίνεται συχνά- οι φωτογράφοι στο Μαρόκο παθαίνουν... φρενίτιδα. Τα φλας αστράφτουν, την ώρα που η Νουρ Ταλμπί ποζάρει με χάρη και θηλυκότητα μπροστά στο φακό. Είναι εκείνη που έχει μαγέψει τη χώρα χορεύοντας το χορό της κοιλιάς. Και είναι τρανσέξουαλ.

Η Ταλμπί είναι η πιο διάσημη σε αυτό το είδος χορού στο Μαρόκο. Το τζετ σετ την λατρεύει, καθημερινά παίρνει προσκλήσεις για πάρτι ή εγκαίνια ξενοδοχείων, χορεύει σε γάμους πλουσίων, ενώ έχει εμφανιστεί και σε ταινίες.

Η ζωή της όμως δεν ήταν πάντα τέτοια. Γεννήθηκε αγόρι και μεγάλωσε ως Νουρεντίν, στο Χέι Μοχαμέντι, μία από τις παραγκουπόλεις της περιοχής της Καζαμπλάνκα. Αν και εκείνη δεν θέλει να μιλά για το παρελθόν της, αυτό είναι γνωστό. Ασχολήθηκε με το στίβο και μάλιστα- ως Νουρεντίν- υπήρξε πρωταθλητής στα 400 μ. εμπόδια, σε εθνικό επίπεδο. Πάντα όμως χόρευε και στα 18 της έφυγε για την Ευρώπη, από όπου επέστρεψε αρκετά χρόνια μετά ως Νουρ, για να αρχίσει να χορεύει πλέον επαγγελματικά.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως έχει καταφέρει να γίνει διάσημη και ιδιαίτερα αγαπητή σε μία συντηρητική μουσουλμανική χώρα, στην οποία η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και τιμωρείται με έως και τρία χρόνια φυλάκισης. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι η Καζαμπλάνκα έχει μακρά ιστορία στις εγχειρήσεις αλλαγής φύλου.

Σε όλα όμως υπάρχουν και όρια. Ετσι, η Νουρ δεν μπορεί να αλλάξει την ταυτότητά της, προκειμένου να αναφέρεται σε αυτή ότι είναι γυναίκα, ενώ η κρατική τηλεόραση αρνείται να μεταδώσει πλάνα της. Οχι βέβαια πως η ίδια πτοείται ιδιαίτερα. «Ενα μικρό χαρτί μόλις τεσσάρων εκατοστών θα με κάνει κανονική γυναίκα; Εχω ύψος 1,85 μ. και το κορμί μου εκρήγνυται από θηλυκότητα», έχει πει η ίδια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ