Δραματικό SOS Χαρδούβελη: Να πρυτανεύσει η συναίνεση αλλιώς... - iefimerida.gr

Δραματικό SOS Χαρδούβελη: Να πρυτανεύσει η συναίνεση αλλιώς...

Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αυτή την περίοδο κρίνεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή αν η ελληνική οικονομία θα έχει ανοδική πορεία ή αν θα σκοντάψει και θα καταδικαστεί σε οπισθοχώρηση» ήταν η προειδοποίηση που απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

«Να πρυτανεύσει η συναίνεση ! Αν αυτό γίνει, θα είναι ο δρόμος θετικός. Χρειάζεται συναίνεση πολιτικών δυνάμεων και κοινωνικών ομάδων» επεσήμανε ο κ. Χαρδούβελης, μια ημέρα πριν την δεύτερη ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό οι ανάγκες της χώρας για το 2015 είναι δεδομένες, ενώ για το επόμενο τρίμηνο υπάρχει ανάγκη πληρωμής στα 4,5 δις ευρώ. Ομως, όπως παρατήρησε, υπάρχει και η ανάγκη κάλυψης των εντόκων γραμματίων. «Στο διάστημα αυτό αναμένεται να καλυφθεί από ξένα ταμεία εφόσον υπάρξει επίτευξη συμφωνίας. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, είναι κατανοητό ότι οι ανάγκες χρηματοδότησης του κράτους αυξάνονται αναγκαστικά και θα χρησιμοποιηθεί το εγχώριο τραπεζικό σύστημα γεγονός που θα περιορίσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας» επεσήμανε.

Μιλώντας στην Βουλή, ο Γκίκας Χαρδούβελης, υποστήριξε ότι είναι σε καλό δρόμο είναι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ενώ τόνισε πως τα τεχνικά κλιμάκια επέστρεψαν στην Αθήνα. «Εχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και έχουμε καταφέρει να έχουμε έρθει σε προσέγγιση σε περισσότερα από αυτά» είπε προσθέτοντας πως «ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση των χρημάτων και απο τον EFSF και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Οπως είπε «η χώρα βγαίνει με συνετό τρόπο στις αγορές, έχοντας εξασφαλίσει προληπτική συνδρομή χρηματοδότησης». Προέβλεψε δε πως «θα αλλάξει η συμπεριφορά των αγορών προς το καλύτερο, θα μειωθεί το κόστος δανεισμού». Είπε τέλος πως «θα μπορέσει επιτέλους να τεθεί υπό συζήτηση και το ζήτημα του χρέους» διευκρίνισε ωστόσο ότι «λεπτομέρειες δεν μπορεί να πει σήμερα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ