Σαμαράς: Ανάσα ρευστότητας το Ταμείο Χρηματοδότησης Ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων - iefimerida.gr

Σαμαράς: Ανάσα ρευστότητας το Ταμείο Χρηματοδότησης Ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως καθοριστικό στήριγμα της ρευστότητας αποκάλεσε ο Πρωθυπουργός το Ταμείο Χρηματοδότησης Ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έκανε σήμερα Δευτέρα την έναρξή του.

Παρότι υπήρξε τρίμηνη καθυστέρηση, το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μπαίνει σε εφαρμογή και χρηματοδότησε ήδη τις πρώτες τέσσερις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Δυναμώνουμε την μηχανή της ανάπτυξης, ανασυγκροτούμε τον παραγωγικό ιστό της χώρας, η ελληνική οικονομία αποκτά έναν πολύτιμο πνεύμονα» είπε στον χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός υποστηρίζοντας πως «υλοποιούμε έτσι μια από τις πιο σημαντικές μας δεσμεύσεις και προσφέρουμε ένα καθοριστικό στήριγμα στη ρευστότητα και στην ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης».

Οπως εξήγησε ο Α. Σαμαράς, μέσω αυτού του Ταμείου θα παρέχονται στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσιτά και ευέλικτα επιχειρηματικά δάνεια και χρηματοδοτικά κεφάλαια, που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην τόνωση της ρευστότητας τους, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους, στην προώθηση της καινοτομίας, στην διεύρυνση- της εξωστρέφειας τους και φυσικά, το πιο πολύτιμο σήμερα, στην αύξηση της απασχόλησης στην πραγματική οικονομία της Χώρας.

Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο αυτό, αποτελεί ένα ταμείο-ομπρέλα, έχει τρία υπο-ταμεία, μέσω των οποίων θα διοχετεύονται πόροι αποκλειστικά σε Ελληνικές επιχειρήσεις, όπου θα μπορεί να χρηματοδοτεί δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να παρέχει την κεφαλαιακή στήριξη, συμμετέχοντας ως μέτοχος σε κεφάλαια εταιρειών αλλά και να χρηματοδοτεί έργα υποδομής.

Στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, εκτός από το Ελληνικό Δημόσιο και τη γερμανική KfW, πρόκειται να συμμετάσχουν επίσης η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση, με 50 και 30 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ενώ το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών έχει επίσης δεσμευτεί να συμμετάσχει σε πρώτη φάση με 30 εκατ. ευρώ.

Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης ότι έρχεται ο νέος αναπτυξιακός νόμος «που πρόκειται πολύ σύντομα να ψηφίσουμε».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας χαρακτήρισε ως «ανάσα ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» την έναρξη της λειτουργίας Ταμείου και την η έγκριση των πρώτων δανείων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς, οι οποίες έχουν συμβληθεί με το IfG - Greek SME Finance S.A.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ