Μέσα στη φρίκη: Ο μοναδικός δημοσιογράφος που πέρασε δέκα ημέρες στα άδυτα του Ισλαμικού Κράτους [εικόνες] - iefimerida.gr

Μέσα στη φρίκη: Ο μοναδικός δημοσιογράφος που πέρασε δέκα ημέρες στα άδυτα του Ισλαμικού Κράτους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιούργκεν Τόντερχοφλερ είναι ένας από τους πιο διάσημους δημοσιογράφους στην Γερμανία και παραμένει ο μοναδικός δυτικός ρεπόρτερ που άφησαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να μπει στα εδάφη τους και να καταγράψει τις κινήσεις τους.

Ο 74χρονος δημοσιογράφος, με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας σε εμπόλεμες ζώνες, μίλησε στη γερμανική ιστοσελίδα Der tz, λίγο πριν βγει στον αέρα το ντοκιμαντέρ του «10 ημέρες στο Ισλαμικό Κράτος».

Μέσα στη φρίκη: Ο μοναδικός δημοσιογράφος που πέρασε δέκα ημέρες στα άδυτα του Ισλαμικού Κράτους [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος, χρειάστηκε τρεις μήνες προκειμένου να πείσει τους υπεύθυνους των τζιχαντιστών να του δώσουν άδεια ώστε να περιηγηθεί στα άδυτα του Ισλαμικού Κράτους και να μείνει για δέκα περίπου ημέρες στα εδάφη που έχουν κατακτήσει.

Εξομολογείται ότι ένας από τους φόβους του ήταν να μην έχει την κατάληξη του Τζέιμς Φόλεϊ (τον οποίο αποκεφάλισε το ISIS προκαλώντας παγκόσμιο σοκ), ενώ δηλώνει ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι μεγαλύτερο σε έκταση από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έχει φανατικούς υποστηρικτές σε όλη τη Δύση.

Μέσα στη φρίκη: Ο μοναδικός δημοσιογράφος που πέρασε δέκα ημέρες στα άδυτα του Ισλαμικού Κράτους [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

«Εκατοντάδες πρόθυμοι μαχητές από κάθε σημείο του κόσμου φθάνουν κάθε μέρα στα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους» αναφέρει ο Τόντερχοφλερ προσθέτοντας ότι «Οι οπαδοί στηρίζουν το ΙΚΙΛ με έναν ενθουσιασμό που είναι σχεδόν εκστατικός και δεν το έχω συναντήσει ποτέ ξανά σε εμπόλεμη ζώνη».

Στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Γερμανός δημοσιογράφος έχει δημοσιεύει φωτογραφίες με τζιχαντιστές να κρατούν στα χέρια γερμανικά πολυβόλα Heckler και Koch MG3, ενώ, υποστηρίζει ότι η μέθοδος των βομβαρδισμών από την Δύση δεν πρόκειται να επιλύσει το πρόβλημα.

«Στη Μοσούλη υπάρχουν περίπου 5.000 μαχητές. Για κάθε βόμβα που πέφτει και χτυπά έναν πολίτη ο αριθμός των τρομοκρατών αυξάνεται» δηλώνει ο Τόντερχοφλερ και συνεχίζει «Οι μαχητές του είναι διάσπαρτοι ανάμεσα σε κατοικημένες περιοχές. Μόνο με χερσαία επιχείρηση θα μπορούσαν να ηττηθούν».

Μέσα στη φρίκη: Ο μοναδικός δημοσιογράφος που πέρασε δέκα ημέρες στα άδυτα του Ισλαμικού Κράτους [εικόνες]  | iefimerida.gr 2
Μέσα στη φρίκη: Ο μοναδικός δημοσιογράφος που πέρασε δέκα ημέρες στα άδυτα του Ισλαμικού Κράτους [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Επισημαίνει, ακόμη, ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει προσπαθήσει να μετασχηματιστεί σε κράτος με κοινωνικές δομές, ενώ, πλέον, διαθέτει κοινωνικές υπηρεσίες και εκπαιδευτικό σύστημα, στο οποίο, μάλιστα, προβλέπεται και η μόρφωση των γυναικών.

Μέσα στη φρίκη: Ο μοναδικός δημοσιογράφος που πέρασε δέκα ημέρες στα άδυτα του Ισλαμικού Κράτους [εικόνες]  | iefimerida.gr 4

Χαρακτηρίζει ως το πιο ανησυχητικό το γεγονός ότι οι Τζιχαντιστές πιστεύουν βαθιά πως «όλες οι θρησκείες που συμφωνούν με τη δημοκρατία πρέπει να εξαφανιστούν. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στρατηγική θρησκευτικής εκκαθάρισης στην ανθρώπινη ιστορία». Πάντως, ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι αναφορικά με τις σφαγές των Γεζίντι οι τζιχαντιστές κρατούν το στόμα τους κλειστό.

Μέσα στη φρίκη: Ο μοναδικός δημοσιογράφος που πέρασε δέκα ημέρες στα άδυτα του Ισλαμικού Κράτους [εικόνες]  | iefimerida.gr 5

Ο έμπειρος ρεπόρτερ, πάντως, επισημαίνει ότι σύντομα το Ισλαμικό Κράτος θα προσπαθήσει να κάνει μια συνθήκη με τη Δύση και να πετύχει τον έλεγχο συγκεκριμένων περιοχών με εδαφική ανεξαρτησία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ