«Δεν αποκλείεται ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας» - iefimerida.gr

«Δεν αποκλείεται ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Philipp Roesler, δεν αποκλείει πλέον το ενδεχόμενο μία ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας προκειμένου να «σωθεί» το ευρώ, με άρθρο του που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Dow Jones Newswires.

«Με στόχο να σταθεροποιηθεί το ευρώ, δεν μπορούν να υπάρχουν απαγορευμένες σκέψεις βραχυπρόθεσμα και αυτό περιλαμβάνει, αν είναι απαραίτητο, μία ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, αν υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία» γράφει ο Roesler.

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι θα καταστήσουμε τη σχεδιασμένη βοήθεια εξαρτημένη από τις μεταρρυθμίσεις που η ίδια θα προωθήσει» προσθέτει ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας.

Στο άρθρο του ο Roesler ζητά επίσης τη δημιουργία ενός συστήματος αυτόματων ποινών για τις χώρες που παραβιάζουν τα όρια της Ευρωζώνης σε θέματα κυβερνητικού χρέους και ελλειμμάτων.

«Αν προκύπτουν παραβιάσεις, πρέπει να υπάρχουν ισχυροί περιορισμοί, όπως προέγκριση της καταβολής ευρωπαϊκών πόρων και, αν οι παραβιάσεις εμμένουν, δεν θα πρέπει να υπάρχουν ταμπού ως προς την αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου για συγκεκριμένη χρονική περίοδο στο Συμβούλιο υπουργών» συμπληρώνει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ