Συνεδριάζει η Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής για τα 5.000 ευρώ που έδωσε ο Χαϊκάλης στον Αποστολόπουλο - iefimerida.gr

Συνεδριάζει η Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής για τα 5.000 ευρώ που έδωσε ο Χαϊκάλης στον Αποστολόπουλο

Φωτογραφία: Sooc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπος με την επιβολή προστίμου και με ποινή φυλάκισης βρίσκεται ο Παύλος Χαϊκάλης, μετά τις δηλώσεις του ότι έδωσε πριν από έναν χρόνο 5.000 ευρώ στον Γιώργο Αποστολόπουλο για να παίξει στο Χρηματιστήριο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Εσχες της Βουλής Γιώργος Καλαντζής αναμένεται να συγκαλέσει εντός της εβδομάδας, πιθανότατα και αύριο, την επιτροπή προκειμένου να εξετάσει το θέμα του κ. Χαϊκάλη, για να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο έχουν δηλωθεί αυτά τα 5.000 ευρώ που ο κ. Χαϊκάλης υποστηρίζει ότι έδωσε στον κ. Αποστολόπουλο.

Σημειώνεται πως απαγορεύεται στους βουλευτές η διενέργεια χρηματιστηριακών συναλλαγών και αν διαπιστωθεί αγορά μετοχών, θα γίνει εφαρμογή του άρθρου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες η οποία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και χρηματική ποινή από 10.000 έως 500.000 ευρώ.

Εντωμεταξύ, σήμερα, ο κ. Χαϊκάλης καλείται στις 4 το απόγευμα και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, για τον ίδιο λόγο, δηλαδή για τα ζητήματα που ανέκυψαν από την αποκάλυψη για τις επενδύσεις του στο χρηματιστήριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ