Η πτώση της τιμής του πετρελαίου θα επηρεάσει και το κόστος των διακοπών -Πόσο θα μειωθούν τα αεροπορικά - iefimerida.gr

Η πτώση της τιμής του πετρελαίου θα επηρεάσει και το κόστος των διακοπών -Πόσο θα μειωθούν τα αεροπορικά

ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΛΟΒΙΝΗ

Σε πολλά άρθρα έχει ήδη περιγραφεί το πόσο μπορεί να επηρεάσει η πτώση της τιμής της πετρελαίου διάφορους τομείς της καθημερινότητας, όπως το κόστος της θέρμανσης ή της λειτουργίας των βιομηχανιών και συνεπώς την τιμή των καταναλωτικών αγαθών και άλλα παρόμοια, αλλά μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει σκεφθεί τις επιπτώσεις που θα έχει η μείωση αυτή σε έναν... διαφορετικό τομέα: Αυτό των ταξιδιών.

Οπως όλα δείχνουν οι καλοκαιρινές διακοπές του 2015 θα μπορούσαν να είναι έως και κατά 50% φθηνότερες, αφού ήδη κάποιες αεροπορικές, σύμφωνα με τη Daily Mail, έχουν ψαλιδίσει την τιμή των εισιτηρίων κατά το ήμισυ. Ειδικοί επισημαίνουν, μάλιστα, ότι οι μειωμένες τιμές αυτές των εισιτηρίων θα μπορούσαν να παραμείνουν σε χαμηλότερα επίπεδα από τα σημερινά έως και το Πάσχα, ή ακόμη και το καλοκαίρι.

Οπως σημειώνει ο βρετανικός ιστότοπος, ήδη από την επομένη των Χριστουγέννων πολλοί Βρετανοί αναμένεται να αρχίσουν να κανονίζουν τα ταξίδια που θα κάνουν εντός του νέου έτους, καθώς με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα υπάρχουν εξαιρετικές ευκαιρίες για αποδράσεις, εντός του χειμώνα σε Φλόριντα, Μεξικό και Ελλάδα και το Πάσχα στην Ισπανία. Μάλιστα, όπως σημειώνει η Daily Mail τα πακέτα των διακοπών για τους προορισμούς αυτούς αναμένεται να πέσουν στο μισό σε σχέση με αυτές που ίσχυαν και ισχύουν για το 2014. Αλλες ευκαιρίες περιλαμβάνουν φθηνά εισιτήρια των 50 λιρών για Πράγα, Βαρκελώνη, Μαρόκο, Πορτογαλία και Πράγα.

Η Διεθνής Ενωση Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ) αποδίδει τις χαμηλότερες τιμές των εισιτηρίων στην πτώση της τιμής του πετρελαίου αφενός και στην ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη. Κατά μέσο όρο, πάντως, η τιμή των εισιτηρίων αναμένεται να είναι φθηνότερη κατά 5,1% σε σχέση με το 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ