ΟΤΕ: Τα βρήκαν διοίκηση και εργαζόμενοι -Υπογράφουν 3ετή σύμβαση εργασίας - iefimerida.gr

ΟΤΕ: Τα βρήκαν διοίκηση και εργαζόμενοι -Υπογράφουν 3ετή σύμβαση εργασίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συμφωνία κατέληξαν τελικά η Διοίκηση του ΟΤΕ και η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στον Οργανισμό (ΟΜΕ-ΟΤΕ) σχετικά με τη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα έτη 2015, 2016 και 2017.

Η νέα σύμβαση, που θα υπογραφεί σήμερα έπειτα από τρεις μήνες διαπραγματεύσεων, προβλέπει οριακές μειώσεις μισθών με την ταυτόχρονη όμως διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Σημειώνεται ότι η Διοίκηση του ΟΤΕ ζητούσε περαιτέρω μείωση κατά 4% των βασικών μισθών, πρόταση στην οποία τελικά δεν ενέμεινε.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας ενέκρινε πλειοψηφικά το σχέδιο της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τα κύρια σημεία της συμφωνίας προβλέπουν τα εξής:

  • Συνεχίζεται η μεσοσταθμική μείωση της προηγούμενης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας κατά 11% για την επόμενη τριετία. Ουσιαστικά δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου του 2015 οι μισθοί του προσωπικού του OΤΕ θα μειωθούν κατά 1% σε σχέση με αυτούς που λαμβάνουν σήμερα, καθώς για την φετινή χρονιά οι μισθοί ήταν μειωμένοι κατά 10% σε σχέση με το 2011.
  • Προβλέπεται διασφάλιση των θέσεων εργασίας, 35ωρο, αλλά και επαναφορά του μισθού στα επίπεδα της 31ης Δεκεμβρίου 2011 μετά τη λήξη της συμβάσεως το 2017.
  • Την ένταξη στον ΟΤΕ περίπου 2.100 εργαζομένων της OTEplus με κατώτερο βασικό μισθό 755 ευρώ και αναγνώριση πτυχίου. Ειδικά για τους εργαζομένους στην ΟΤΕplus που εργάζονται στα Call Center οι συμβάσεις τους θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου με μισθό τα 755 ευρώ για το πλήρες ωράριο.

Σημειώνεται πως ο Όμιλος ΟΤΕ απασχολεί σήμερα περίπου 22.093 εργαζομένους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ