Στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για κάλπες: «Τυπικές οι άλλες δύο ψηφοφορίες» - iefimerida.gr

Στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για κάλπες: «Τυπικές οι άλλες δύο ψηφοφορίες»

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεδομένη θεωρείται πλέον η προσφυγή στις κάλπες από τα υψηλά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ περισσότερο μετά τις καταγγελίες Καμμένου-Χαικάλη για απόπειρα δωροδοκίας του τελευταίου προκειμένου να ψηφίσει θετικά για πρόεδρο, ενώ και το διάγγελμα Σαμαρά,- με ο,τι αυτό συνεπάγεται- δεν έκανε τους παροικούντες την Κουμουνδούρου να...ιδρώσουν.

Τουναντίον, σχολίαζαν πως πρόκειται για ομολογία ήττας, και για ακόμα μια φορά τόνιζαν πως " είναι απολύτως φανερό πως ο πρωθυπουργός επιδιώκει την άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να εφαρμοσθούν όλα εκείνα τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα και περιέχονται στο γνωστό mail Χαρδούβελη". Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα, διεμήνυσε από την Αλεξανδρούπολη πως "αυτές τις ημέρες δεν κρίνεται στη Βουλή η εκλογή προέδρου. Κρίνεται αν θα μπούμε βαθύτερα στο τούνελ".

Σ'αυτό το πλαίσιο, κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσέθετε με νόημα στο iefimerida.gr πως " οι δυο ψηφοφορίες είναι τυπικές. Όποιες μεθοδεύσεις κι αν γίνουν είναι απίθανο αυτή η Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο. Η χώρα οδεύει ολοταχώς σε εκλογές".

Στην πορεία λοιπόν προς τις κάλπες, ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας τη σταθερή δυναμική του πρώτου κόμματος, ζητά από τους ψηφοφόρους "ισχυρή και αδιαμφισβήτητη εντολή διακυβέρνησης" με τους επιτελείς του κόμματος να εξηγούν πως μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έχει λυμένα τα χέρια της.

Η «καυτή πατάτα» των συμμαχιών

Για το επίμαχο θέμα των συμμαχιών αλλά και των ψηφοδελτίων -για τα οποία θα αποφανθεί η Κεντρική Επιτροπή στα τέλη του μήνα-, σαφής ήταν η τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΑΥΓΗ ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ «να έχει μόνο τέτοιες συμμαχίες που θα εγγυώνται ότι θα εφαρμοστεί με συνέπεια και σταθερότητα ένας αντιμνημονιακός προοδευτικός προσανατολισμός τον οποίον τόσο πολύ έχει ανάγκη η χώρα". Απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ ή ΠΟΤΑΜΙ, ενώ για τη ΔΗΜΑΡ εκτόξευσε "πυρά" λέγοντας πως «και σήμερα ισχυρίζεται ότι τα μνημόνια δεν καταργούνται από το μια μέρα στην άλλη παρ’ότι ψηφίστηκαν σε μια νύχτα».

Σημειωτέον δε, ότι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ για τους κκ Βουδούρη και Παραστατίδη(που άφηναν υπαινιγμούς για δωροδοκίες βουλευτών που θα ψήφιζαν υπέρ της εκλογής πρόεδρου της Δημοκρατίας) είναι κάκιστο, με στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας να μιλούν με βαρείς χαρακτηρισμούς, λέγοντας μέσω του iefimerida.gr πως είναι το λιγότερο " ανεπιθύμητοι".

Χαϊκάλης... Gate

Με αφορμή την υπόθεση του Παύλου Χαικάλη και τις καταγγελίες που δυναμίτισαν το πολιτικό σκηνικό, οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα εξηγούν ότι υπάρχει ένα γεγονός,και η εκδήλωση μια πράξης η οποία δεν είναι απλώς φημολογία, ενώ μια άλλη μερίδα της Κουμουνδούρου θεωρεί πως με πρωτοβουλία της κυβέρνησης αντί να προχωρήσουν σε διαλεύκανση της υπόθεσης καλλιεργούν κλίμα για να στηθεί μια επιχείρηση αστήρικτης εμπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ.


Τέλος, μετά την μεσημεριανή επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο «Δημήτρειο» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», αναμένεται και νέα διευρυμένη συνεδρίαση στην Κουμουνδούρου παρουσία και των ευρωβουλευτών.

ΣΤΕΛΛΑ Α. ΓΚΑΝΤΩΝΑ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ