Financial Times: Ο Σαμαράς ανακατεύει την τράπουλα - iefimerida.gr

Financial Times: Ο Σαμαράς ανακατεύει την τράπουλα

Φωτογραφία: Sooc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο Σαμαράς ανακατεύει την τράπουλα» είναι ο τίτλος άρθρου των Financial Times με αφορμή το διάγγελμα του Ελληνα πρωθυπουργού και την πρόταση συναίνεσης που απηύθυνε.

Στην αρχή του άρθρου οι Financial Times σημειώνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε την πρόταση αυτή προκειμένου να πείσει βουλευτές της αντιπολίτευσης να υποστηρίξουν την κυβερνητική υποψηφιότητα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια συνεχή προσπάθεια να αποτρέψει τις πρόωρες εκλογές, την εμβάθυνση της ύφεσης και να δαμάσει τους νέους φόβους για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ αναφέρουν ότι ήλθε τη στιγμή που είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για την απόπειρα χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη.

Ο ιστότοπος στη συνέχεια αναφέρεται στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε περίπτωση που δεν βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ανόδου στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι το αριστερό κόμμα θέλει να διαπραγματευτεί μια σημαντική διαγραφή του χρέους από τους διεθνείς πιστωτές.

Από το άρθρο των Financial Times δεν λείπουν και οι αναφορές στις αντιδράσεις των κομμάτων μετά το διάγγελμα του Σαμαρά, σημειώνοντας ότι αρκετοί ανεξάρτητοι και το κεντροαριστερό Ποτάμι υποδέχθηκαν θετική την κίνηση του Ελληνα πρωθυπουργού, τονίζοντας ωστόσο, όμως, ότι «χωρίς την στήριξη της μετριοπαθούς Δημοκρατικής Αριστεράς θα εξακολουθήσουν να λείπουν αρκετές ψήφοι για την εκλογή του κ. Δήμα».

Οι FT καταγράφουν και την αρνητική απάντηση του Αλέξη Τσίπρα και το νέο γύρο κόντρας που ξέσπασε την Κυριακή με τη σειρά ανακοινώσεων από ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικά στελέχη για την υπόθεση Χαϊκάλη.

Τέλος, ο Wolfgang Piccoli της Teneo Intelligence σημείωσε πως «παρά το γεγονός πως η πρωτοβουλία Σαμαρά αυξάνει τις ελπίδες εκλογής Προέδρου, η κίνηση άργησε να γίνει ώστε να πετύχει»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αντώνης Σαμαράς Financial Times
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ