TEDxNTUA 17/01: Ο Ελληνας γιατρός ερευνητής που εργάστηκε απομονωμένος στην Ανταρκτική επί ένα χρόνο - iefimerida.gr

TEDxNTUA 17/01: Ο Ελληνας γιατρός ερευνητής που εργάστηκε απομονωμένος στην Ανταρκτική επί ένα χρόνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αδριανός Γολέμης έρχεται στις 17/01/15 στο HUB events για να μοιραστεί τις εμπειρίες του!

Ο Γολέμης μεγάλωσε στη Λάρισα και σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε με επιτυχία το διεπιστημονικό πρόγραμμα Master on Space Studies στο International Space University του Στρασβούργου. Ως μέρος των σπουδών του εργάστηκε για 3 μήνες στο Space Medicine office του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA-European Space Agency) στην Κολονία, με θέμα διπλωματικής εργασίας τη δημιουργία ιατρικών και ψυχολογικών κριτηρίων επιλογής Αστροναυτών για μακροχρόνιες διαστημικές αποστολές.

Επιλέχθηκε από την ESA ως ιατρός-ερευνητής στην Ανταρκτική, στη Βάση Concordia, που αποτελεί διαστημικό ανάλογο - έζησε και εργάστηκε εκεί απομονωμένος με άλλα 12 άτομα για ένα έτος, το 2014. Η Βάση Concordia κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι απροσπέλαστη. Χαρακτηριστικά ο Γολέμης σε συνέντευξή του δηλώνει ότι είναι πιο εύκολο για έναν αστροναύτη να γυρίσει στη Γη, παρά για κάποιον να φύγει από εκεί, εκείνη την περίοδο, αφού όλα τα καύσιμα παγώνουν!

Το TEDxNTUA είναι περήφανο που θα φιλοξενήσει τον Αδριανό Γολέμη, όχι μόνο για το ερευνητικό έργο του, αλλά και για τη στάση ζωής του: «Κάθε μικρή απόφασή μας μπορεί να επιφέρει μια μεγάλη αλλαγή»

Αυτή του η φράση εκφράζει με τον πιο πλήρη τρόπο το θέμα του φετινού TEDxNTUA: Αλυσιδωτές Αντιδράσεις, αλλά και τον τρόπο σκέψης που θέλει να μεταδώσει στους ακροατές.
Οσοι ενδιαφέρονται να ακούσουν από κοντά τον Αδριανό Γολέμη, να αναρωτηθούν για την πηγαία δύναμή του, να μάθουν περισσότερα για το έργο του, και να γίνουν κοινωνοί της προσπάθειας για εξέλιξη και πρωτοπορία, θα έχουν αυτή τη δυνατότητα στις 17 Ιανουαρίου.

Περισσότερα για το TEDxNTUA στην σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/tedxntua

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ