Ιορδανία –Εκτελέσεις 11 θανατοποινιτών για πρώτη φορά μετά το 2006 - iefimerida.gr

Ιορδανία –Εκτελέσεις 11 θανατοποινιτών για πρώτη φορά μετά το 2006

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eντεκα άνδρες απαγχονίστηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής για φόνους που έχουν διαπράξει και σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Ιορδανίας οι εκτελέσεις των 11 θανατοποινιτών είναι οι πρώτες που πραγματοποιούνται στο βασίλειο εδώ και οκτώ χρόνια.

Ιορδανία –Εκτελέσεις 11 θανατοποινιτών για πρώτη φορά μετά το 2006 | iefimerida.gr 0

«Ένδεκα εγκληματίες καταδικασμένοι σε διαφορετικές υποθέσεις φόνων εκτελέσθηκαν τα χαράματα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Petra. Πρόκειται για πολίτες της χώρας που είχαν καταδικασθεί το 2005 και το 2006 για υποθέσεις που σχετίζονται με φόνους και η δράση τους δεν έχει σχέση με την πολιτική ή την τρομοκρατία, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των σωφρονιστικών αρχών. Η θανατική ποινή έχει πάψει να εφαρμόζεται από το 2006 στο βασίλειο, όμως ο Υπουργός Εσωτερικών Χουσέιν Μαζάλι είχε δηλώσει πρόσφατα πως διεξάγεται στη χώρα «μια μεγάλη συζήτηση για τη θανατική ποινή». Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κοινή γνώμη εκτιμά πως η αύξηση των εγκλημάτων οφείλεται στη μη εφαρμογή αυτής της ποινής».Οι τελευταίες εκτελέσεις είχαν γίνει στην Ιορδανία τον Ιούνιο του 2006.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ