Βενιζέλος: Εκλογές νωρίτερα, συναίνεση τώρα, χαίρομαι για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Εκλογές νωρίτερα, συναίνεση τώρα, χαίρομαι για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού

Εκτακτο: Στις 3 μ.μ. θα κάνει διάγγελμα ο Βενιζέλος (EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από το διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά και την πρόταση για συναίνεση, παρέμβαση έκανε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε επί των τελευταίων εξελίξεων και των προτάσεων του πρωθυπουργού για συναίνεση.

Αφού χαιρέτισε την πρόταση για συναίνεση του πρωθυπουργού, τόνισε ότι η κυβέρνηση τώρα περιμένει την ανταπόκριση που θα έχει η πρόταση αυτή κυρίως από την αντιπολίτευση και τους ανεξάρτητους βουλευτές, ενώ διευκρίνισε ότι αν τελικά γίνει αποδεκτή οι εκλογές θα γίνουν πριν το τέλος της τετραετίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό βήμα τη συναινετική πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας πλέον την «υπεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης» η οποία «δεν πρέπει να ασχολείται με τα μικρά και μίζερα, αλλά με τα μεγάλα και εθνικά προτάγματα».

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι είναι ανάγκη να επικρατήσει εθνική σύνεση αν δεν επικρατήσει εθνική συναίνεση, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στη συνέχεια να συγκροτηθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που «θα κάνει τη διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ ώστε να αποκτήσουμε κι εκεί μια προληπτική πιστωτική γραμμή όπως θα έχουμε και στην Ευρωζώνη και θα ανοίξει τη συζήτηση για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του χρέους, αξιοποιώντας στο έπακρο τις ήδη ανειλημμένες δεσμεύσεις του Eurogroup έναντι της χώρας μας».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναμένει, όπως δήλωσε, την ανταπόκριση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, «ιδίως από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά φυσικά και των ανεξάρτητων Βουλευτών» καθώς η χώρα μπορεί να πάει σε εκλογές νωρίτερα από το τέλος της τετραετίας και εφόσον «διαμορφωθεί και σταθεροποιηθεί το νέο πλαίσιο, καθαρίσει ο ορίζοντας, με θωρακισμένους και ανανεωμένους τους συνταγματικούς θεσμούς της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, συμπεριλαμβανομένου και του εκλογικού συστήματος που πρέπει να ανταποκρίνεται στα δεδομένα της νέας εποχής».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, με τις εκλογές να γίνονται μετά από κάποιους μήνες, «όταν θα έχουμε διαμορφώσει αυτό το ισχυρό πλαίσιο», οι πολίτες θα μπορέσουν να κάνουν την επιλογή τους αξιολογώντας προτάσεις και συμπεριφορές των τελευταίων πέντε ετών. «Αλλά πρέπει αυτό να γίνει με τους Έλληνες πολίτες να προσδοκούν το καλύτερο, χωρίς να διακινδυνεύουν το χειρότερο» συμπληρώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ