Επίθεση Ισλαμιστή σε αστυνομικούς στη Γαλλία - Τραυμάτισε τρία άτομα και τον πυροβόλησαν - iefimerida.gr

Επίθεση Ισλαμιστή σε αστυνομικούς στη Γαλλία - Τραυμάτισε τρία άτομα και τον πυροβόλησαν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας 20χρονος Ισλαμιστής επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς κοντά στην πόλη Τουρ της Γαλλίας και λίγο αργότερα έπεσε νεκρός από τα πυρά συναδέλφων τους.

Ο δράστης (γεννημένος το 1994 στο Μπουρουντί) τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς και τον πυροβόλησαν, ενώ φώναζε «Ο Θεός είναι μεγάλος» μέχρι και να εκπνεύσει. Εχει σημάνει συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της χώρας μετά το εν λόγω περιστατικό.

Σύμφωνα με πηγή της έρευνας, η επίθεση παραπέμπει στο είδος της δράσης που το Ισλαμικό Κράτος προτρέπει να υιοθετήσουν οι τζιχαντιστές που δεν μπορούν να φθάσουν στη "γη του ιερού πολέμου", πραγματοποιώντας επιθέσεις κατά των «απίστων» αστυνομικών ή πολιτών.

Αν και ο ίδιος δεν ήταν γνωστός στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας , ο αδελφός του είναι καταχωρημένος από τις γαλλικές υπηρεσίες ως πρόσωπο με ακραίες ισλαμιστικές θέσεις, που επεδίωξε να πάει στη Συρία, σύμφωνα με πηγές της έρευνας. «Η έρευνα προσανατολίζεται προς μία επίθεση κατά των δυνάμεων της τάξης με κίνητρο τον ακραίο ισλαμισμό», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία επίθεση ισλαμιστής νεκρός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ