Βενιζέλος: Προτείνω συμφωνία εθνικής σύνεσης - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Προτείνω συμφωνία εθνικής σύνεσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επαναφέρει την πρόταση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε άρθρο του στη «Real News», όπου και αναφέρει μεταξύ άλλων «προτείνω συμφωνία εθνικής σύνεσης, αν η εθνική συναίνεση είναι αδύνατη».

Στόχος όπως αναφέρει είναι «να διασφαλίσουμε μέσα στις προθεσμίες τα μείζονα συμφέροντα του τόπου». Υπογραμμίζει πως «φυσικά, στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχει όμως πάντα η πιθανότητα να επιλεγεί δημοκρατικά το αδιέξοδο, ακόμη και από αδράνεια. Αυτό οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να το αφήσουν να συμβεί».

Τέλος θέτει 4 ερωτήματα εάν η χώρα θέλει: να γυρίσει σελίδα με την προληπτική πιστωτική γραμμή, να παραμείνει ασφαλής και αυτόματη η σχέση των ελληνικών τραπεζών με την ΕΚΤ, να μετατραπεί το πρόγραμμα του ΔΝΤ που λήγει το 2016 σε πρόγραμμα προληπτικού χαρακτήρα και να αξιοποιηθεί η δέσμευση των εταίρων για περαιτέρω μείωση του χρέους, ή περιπέτειες με επικίνδυνα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ