Ξεκίνησε την κατάθεσή του ο Γιώργος Αποστολόπουλος - iefimerida.gr

Ξεκίνησε την κατάθεσή του ο Γιώργος Αποστολόπουλος

Στον Εισαγγελέα Εφετών ο Γιώργος Αποστολόπουλος (EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κατώφλι της Εισαγγελίας Αθηνών πέρασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ο Γιώργος Αποστολόπουλος. Ο άνθρωπος που κατονόμασε ως μεσάζοντα ο Παύλος Χαϊκάλης, στην υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας, θα βρεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου.

Ο κ. Αποστολόπουλος, που συνοδευόταν από τον δικηγόρο του Παύλο Σαράκη και αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, έχει κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη κακουργήματος που αφορά δωροδοκία βουλευτή. Ο κ. Αποστολοπουλος έδωσε εξηγήσεις στον Εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο για το αδίκημα της δωροδοκίας. Παρά τα όσα είχαν αρχικά σχεδιαστεί ο κ. Αποστολόπουλος δεν έκανε χρήση του δικαιώματος της προθεσμίας και αφου ενημερώθηκε για τα όσα υποστήριξε ο κ. Παύλος Χαϊκάλης ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, αμέσως μετά ξεκίνησε την κατάθεσή του με την ιδιότητα του υπόπτου.

Παράλληλα, κλήση για συμπληρωματική κατάθεση αναμένεται να λάβει και ο Παύλος Χαϊκάλης, ενώ εντός του σαββατοκύριακου- καθώς η δικαιοσύνη θέλει να διερευνήσει την υπόθεση πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας την Τρίτη- αναμένεται να κληθεί να καταθέσει και ο Λάκης Λαζόπουλος.

Στο μεταξύ, στο δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου βρέθηκε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, προκειμένου να συναντηθεί με την Ευτέρπη Κουτζαμάνη. «Προσήλθα ενώπιον της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ζητήσω την επίσπευση της έρευνας, για να μην δηλητηριαστεί η πολιτική ζωή του τόπου», δήλωσε κατά την είσοδό του ο πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Εισαγγελία Εφετών: Ο Χαϊκάλης δεν κατονόμασε τον μεσάζοντα

Σε μία σπάνια κίνηση προχώρησε η Εισαγγελία Εφετών με αφορμή το θέμα, καθώς εξέδωσε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο προϊστάμενος της, Εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος και τονίζεται πως ο Παύλος Χαϊκάλης δεν κατονόμασε στον Εισαγγελέα το πρόσωπο που του πρότεινε εξαγορά της ψήφου του. Τονίζεται επίσης οτι τηρήθηκε η επιβεβλημένη απο το νόμο και την φύση της υπόθεσης απόλυτη μυστικότητα για την διερεύνηση του θέματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Με αφορμή τις καταγγελίες του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του και τα σχετικά σχόλια στα ΜΜΕ από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ανακοινώνεται ότι κατά τη διερεύνηση της υποθέσεως τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα επιβαλλόμενη τόσο από τη φύση της όσο και από το νόμο.

Στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές δόθηκε ρητή εντολή για την ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας του δράστη και σε περίπτωση επανάληψης, από οποιονδήποτε, παρόμοιας ενέργειας μέχρι πέρατος της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι ο καταγγέλλων βουλευτής δεν γνωστοποίησε στον αρμόδιο εισαγγελέα τα στοιχεία ταυτότητας του καταγγελλόμενου από αυτόν προσώπου. Οι απαιτούμενες ανακριτικές ενέργειες διενεργούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των εμπλεκομένων προσώπων και αποκλειστικό σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεως».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ