Αρνήθηκαν να δουν το βίντεο Χαϊκάλη στη βουλή -Στην Επιτροπή Δεοντολογίας καλούνται Βουδούρης και Παραστατίδης - iefimerida.gr

Αρνήθηκαν να δουν το βίντεο Χαϊκάλη στη βουλή -Στην Επιτροπή Δεοντολογίας καλούνται Βουδούρης και Παραστατίδης

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας καλούνται Βουδούρης και Παραστατίδης (ΕUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από το σάλο που προκλήθηκε την Παρασκευή, έπειτα από την καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας βουλευτή, αλλά και τα όσα ακολούθησαν, το πρωί του Σαββάτου συνεδρίασε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Με απόφασή της, το μεσημέρι της Δευτέρας καλούνται στην επιτροπή οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Θόδωρος Παραστατίδης, για την επιστολή του με την οποία άφηνα να εννοηθεί πως χρηματίστηκαν τέσσερις συνάδελφοί τους, οι Σπύρος Λυκούδης, Χρήστος Αηδόνης, Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Νταβρής, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Η απόφαση να κληθούν λήφθηκε καθώς τα περισσότερα μέλη της επιτροπής θεωρούν ότι έβλαψαν το κύρος της Βουλής με τους ισχυρισμούς τους.

Ακόμη, στη 1 μ.μ. θα βρεθεί στο γραφείο της Ευτέρπης Κουτζαμάνη ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, προκειμένου να ζητήσει από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διαλευκανθεί το ταχύτερο δυνατό η υπόθεση της καταγγελίας του Παύλου Χαϊκάλη, ώστε το ζήτημα να κλείσει πριν από την τρίτη ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πάντως, τα μέλη της επιτροπής δεοντολογίας δεν παρακολούθησαν το επίμαχο βίντεο από τις συνομιλίες. Αν και στην αίθουσα είχε τοποθετηθεί προτζέκτορας, κατά πλειοψηφία η επιτροπή αποφάσισε να μην προβληθεί το βίντεο, ως προϊόν εγκλήματος. Υπέρ της προβολής του ήταν ο Δημήτρης Κουκούτσης της Χρυσής Αυγής και η Μαρία Κόλλια των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας

«Η Επιτροπή Δεοντολογίας εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για όσα διαδραματίζονται αναφορικά με ''απόπειρες δωροδοκίας'' βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου. Τα φαινόμενα αυτά πλήττουν το κύρος του θεσμού και βάλλουν ευθέως κατά της Δημοκρατίας. Η Επιτροπή εκφράζει την πλήρη αποδοκιμασία της και καλεί τους Έλληνες βουλευτές να σεβαστούν το Κοινοβούλιο και τους συναδέλφους τους και να επιδείξουν τον αναγκαίο για την ιδιότητά τους και αυτοσεβασμό».

Προκαταρκτική εξέταση για το βίντεο

Στο μεταξύ, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος με αφορμή τη δημοσιοποίηση του υλικού του κ. Χαϊκάλη.

Ο εισαγγελέας ανέθεσε την έρευνα στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος με την εντολή να εντοπίσει ποιοι ανήρτησαν παρανόμως στο διαδίκτυο το επίμαχο υλικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ