Ρέγκλινγκ: Εχουν δίκιο οι αγορές να φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Ρέγκλινγκ: Εχουν δίκιο οι αγορές να φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εγκρίθηκε και τυπικά η δίμηνη παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EFSF). Ωστόσο η τελευταία δόση θα εκταμιευθεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου του 2015 εφόσον κλείσει η συμφωνία με την Τρόικα.

Μετά το αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και τις αποφάσεις του Συμβουλίου των Υπουργών της ζώνης του ευρώ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ανακοίνωσε ότι αποφάσισε «να χορηγήσει στην Ελλάδα τεχνική επέκταση δύο μηνών για την ολοκλήρωση του 2ου Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής, το οποίο χρηματοδοτείται από το EFSF».

Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, τα υπόλοιπα 1,8 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα μπορεί ακόμα να εκταμιευθούν προς την Ελλάδα μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου. Η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του δανείου εξαρτάται από την επιτυχή ολοκλήρωση της τελευταίας αναθεώρησης του τρέχοντος προγράμματος, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η απόφαση για ρύθμιση χρεών στο Δημόσιο με 100 δόσεις εξόργισε την τρόικα, δηλώνει ο Κλάους Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας πως είναι λογικό να ανησυχούν οι αγορές από τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ.
«Στην Ελλάδα φαίνεται να υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα σε σχέση με την Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία όπου οι κυβερνήσεις άλλαξαν, όμως τα προγράμματα προσαρμογής συνεχίστηκαν, έγιναν μικρές αλλαγές αλλά οι νέες κυβερνήσεις στήριξαν τη συνολική κατεύθυνση, ως εκ τούτου, οι αγορές κατευνάστηκαν» δηλώνει στην Καθημερινή της Κυριακής ο επικεφαλής του ESM/EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σημειώνει πως οι αγορές παρακολουθούν σε κάθε χώρα την πολιτική κατάσταση και είναι «λογικό ότι ανησυχούν περισσότερο όταν η αντιπολίτευση έχει ριζικά διαφορετικές απόψεις».

«Η τεχνική επέκταση του προγράμματος του EFSF για δύο μήνες, δίνει στην Ελλάδα χρόνο να ολοκληρώσει την τρέχουσα επανεξέταση με την τρόικα» δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι αυτό «θα καθησυχάσει τις αγορές».

«Οι Έλληνες έχουν σημειώσει τεράστια πρόοδο στην τοποθέτηση της οικονομίας τους σε υγιέστερη βάση, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις» υπογράμμισε ο κ. Ρεγκλιγκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ