Αλαλούμ με τον Φόρο Υπεραξίας Ακινήτων: Παγώνει για δύο χρόνια - iefimerida.gr

Αλαλούμ με τον Φόρο Υπεραξίας Ακινήτων: Παγώνει για δύο χρόνια

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μετά από απίστευτα μπρος- πίσω στις διατάξεις του Φόρου Υπεραξίας, μετά από αλλαγές και προβλέψεις εξαιρέσεων κατόπιν πιέσεων βουλευτών και παραγόντων της αγοράς, μετά από... μαλλιοτραβήγματα με την Τρόικα, μετά από την έκδοση της ειδικής εγκυκλίου που αποτελεί... μνημείο περιπτωσιολογίας και γραφειοκρατίας, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να "παγώσει" το φόρο για δύο χρόνια!

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, μετά από διαπραγμάτευση με την Τρόικα, προβλέπεται η αναστολή της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας από μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016. Όπως υποστηρίζει το υπουργείο, η ρύθμιση αποβλέπει στην τόνωση της αγοράς ακινήτων και θα δώσει αποφασιστική ώθηση για την περαιτέρω ανάκαμψη την ελληνικής οικονομίας. "Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια άλλων μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση προς την ίδια κατεύθυνση, όπως η δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων από το 10% στο 3%", συμπληρώνει το υπουργείο, στον έντονο απόηχο της πρόσφατης Έκθεσης της ΤτΕ αλλά και αναλύσεων από τις εγχώριες τράπεζες, που αναδεικνύουν την υπερφορολόγηση των ακινήτων ως τη βασική αιτία της τελμάτωσης της οικοδομής.
Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι η απόφαση για το "πάγωμα" του Φόρου Υπεραξίας δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, καθώς στον Προϋπολογισμό του 2015 είχαν προβλεφθεί έσοδα μόλις 4,990 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ