Αυτή είναι η φωτογραφία του «μεσάζοντα» Αποστολόπουλου με Καμμένο & Τσίπρα - iefimerida.gr

Αυτή είναι η φωτογραφία του «μεσάζοντα» Αποστολόπουλου με Καμμένο & Τσίπρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για την υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας του Παύλου Χαϊκάλη.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ έδωσε φωτογραφίες του Πάνου Καμμένου με τον Γιώργο Αποστολόπουλο (αριστερά στη φωτό, με τα γυαλιά), τον άνθρωπο που προσπάθησε να δωροδοκήσει τον κ. Χαϊκάλη για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Αποστολόπουλος ήταν ο βασικός μάρτυρας κατά του Αντρίκου Παπανδρέου στην υπόθεση των CDS, ενώ ήταν και έμμισθος οικονομικός σύμβουλος του Πάνου Καμμένου.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ είναι από τις 22 Μαρτίου του 2013, από συνάντηση αντιπροσωπειών των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Παρόντες από τους ΑΝΕΛ ήταν ο Πάνος Καμμένος, ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νότης Μαριάς και ο Γιώργος Αποστολόπουλος, στενός συνεργάτης -τότε- του προέδρου των ΑΝΕΛ, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Η ΝΔ από την πλευρά της κάνει λόγο για μία «χαζοχαρούμενη σκευωρία» και πως η υπόθεση της φερόμενης δωροδοκίας Χαϊκάλη θα πέσει στο κενό όπως έγινε και με την περίπτωση της Σταυρούλας Ξουλίδου.

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος διακρίνεται στην πρώτη εικόνα να κάθεται δεξιά από τον Πάνο Καμμένο:

Αυτή είναι η φωτογραφία του «μεσάζοντα» Αποστολόπουλου με Καμμένο & Τσίπρα | iefimerida.gr 0

Στη δεύτερη φωτογραφία ο Αποστολόπουλος είναι όρθιος πίσω από τον Μαριά

Αυτή είναι η φωτογραφία του «μεσάζοντα» Αποστολόπουλου με Καμμένο & Τσίπρα | iefimerida.gr 1

Ακόμη μια φωτογραφία του Αποστολόπουλου (στα αριστερά του Τέρενς Κουίκ) όταν συνόδευε τον Πάνο Καμμένο σε επίσκεψή του στην Κύπρο τον Απρίλιο του 2013.

Αυτή είναι η φωτογραφία του «μεσάζοντα» Αποστολόπουλου με Καμμένο & Τσίπρα | iefimerida.gr 2

Παπαμιμίκος: Να αποφανθεί η δικαιοσύνη – Αιχμές και κατά ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες εξαπέλυσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια με αφορμή τις καταγγελίες Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του.

«Η Δικαιοσύνη είναι ανάγκη να αποφανθεί άμεσα. Από τη στιγμή που η έρευνά της δεν τεκμηριώνει οτιδήποτε, αποκαλύπτεται πως πρόκειται για μια στημένη προβοκάτσια» σημείωσε ο κ. Παπαμιμίκος, και έστρεψε τα βέλη του κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κατηγορώντας τους πως προσπαθούν να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν βουλευτές και πως μολύνουν το πολιτικό περιβάλλον επιδιώκοντας ανώμαλες εξελίξεις.
Μάλιστα, ο γραμματέας της ΝΔ υποστήριξε πως «το πρόσωπο που σύμφωνα με τις καταγγελίες καταγγέλλεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπήρξε στενός συνεργάτης του Π. Καμμένου».
Σύμφωνα με τον Γραμμετέα της ΝΔ, το πρόσωπο αυτό συνόδευσε τον κ. Καμμένο στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στις 22.03.2013, όπως και στην επίσκεψή του στην Κύπρο την 01.04.2013, και είναι βασικός μάρτυρας υπεράσπισής του στην υπόθεση των CDS.

«Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του» κατέληξε ο κ. Παπαμιμίκος.
Περιγράφοντας το προφίλ του μεσάζοντα που προσέγγισε τον κ. Χαϊκάλη, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι τον γνώρισε στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά, όταν ήταν ακόμη πρόεδρος της Ν.Δ. (πριν γίνει Πρωθυπουργός).

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στον κ. Παπαμιμίκο με τη εξής φράση «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Ποιος είναι ο Γιώργος Αποστολόπουλος

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Πάνος Καμμένος, για την καταγγελία του Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας δωροδοκίας του, είπε (χωρίς να τον κατονομάσει) πως γνώρισε τον Γιώργο Αποστολόπουλο στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Τότε ο ίδιος ο Αποστολόπουλος έλεγε ότι ήταν στέλεχος της γερμανικής Deutsche Bank. Ο κ. Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστικά πως όταν συστήθηκαν μεσολάβησε ο κ. Σταμάτης για να του υποδείξει πως ο Γιώργος Αποστολόπουλος ήταν γνώστης της υπόθεσης των CDS και θα μπορούσε να καταθέσει. Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Linkedln ο Γιώργος Αποστολόπουλος δηλώνει πως διετέλεσε σύμβουλος και των Αντώνη Σαμαρά, Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και σύμβουλος σε τράπεζα.

Βούλτεψη: Κάποιοι κολυμπούν στο βούρκο

«Μετά τις «καταγγελίες» για …κουμπαράδες και τα τηλεοπτικά σόου Ξουλίδου, τώρα στο κακοπαιγμένο θέατρο προστέθηκε και ο Χαϊκάλης.

Είναι ολοφάνερο για ποιο λόγο στήνονται αυτές οι άθλιες παραστάσεις: για να μην ψηφιστεί Πρόεδρος Δημοκρατίας και η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Για λόγους δημοσίου συμφέροντος πρέπει να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν αμέσως οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας.

Η βιασύνη με την οποία ο κ. Τσίπρας έσπευσε να υιοθετήσει τις υποτιθέμενες καταγγελίες δείχνει και ποιοι επιλέγουν να κολυμπούν στον βούρκο».

Καλείται από την εισαγγελία ως ύποπτος ο Αποστολόπουλος -Πηγαίνει στην Ασφάλεια

Στα χέρια τις Εισαγγελίας θα φθάσει το αργότερο μέχρι τις Αρχές του Ιανουαρίου, το προανακριτικό υλικό που έχει συγκεντρώσει η Ασφάλεια Αττικής για τις καταγγελίες του βουλευτή τον ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, όσον αφορά στην απόπειρα χρηματισμού του από τον ΓΙώργο Αποστολόπουλο, προκειμένου να ψηφίσει για πρόεδρο.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες, έχουν ήδη πάρει καταθέσεις από τον κ. Χαϊκάλη οποίος μάλιστα κατονόμασε το πρόσωπο που προσπάθησε να τον δωροδοκήσει. Μάλιστα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την κατάθεση στο βουλευτή των ΑΝΕΛ πήρε ο ίδιος ο Διευθυντής Ασφάλειας Ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης, προκειμένου να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της υπόθεσης.

Παράλληλα οι αστυνομικοί που ερευνουν την υπόθεση έχουν στα χέρια τους και το επίμαχο βίντεο, το οποίο όμως δεν έχει βιντεοσκοπηθεί κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, παρά μόνο έπειτα από ιδιωτική πρωτοβουλία. Κατά συνέπεια πρόκειται για υλικό που δικονομικά έχει βιντεοσκοπηθεί με παράνομο τρόπο και κατά συνέπεια δεν αποτελεί επίσημο αποδεικτικό υλικό.

Επίσης και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το κεντρικό πρόσωπο αυτής της ιστορίας, ο τραπεζικός με ειδικότητα οικονομολόγου και κατ΄ άλλους επιχειρηματίας, Γιώργος Αποστολόπουλος που σύμφωνα με την καταγγελία προσπάθησε να δωροδοκήσει τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, θα κληθεί εντός της ημέρας από τον Εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει ως ύποπτος για τέλεση της πράξης της απόπειρας δωροδοκίας βουλευτή.

Πέραν τούτου, μέχρι στιγμής αδικημα τετελεσμένο δεν υπάρχει, καθώς όπως αποκάλυψε και ο ίδιος ο κ. Χαϊκάλης όταν περίμενε τον κ. Αποστολόπουλο στο σπίτι του την περασμένη Παρασκευή προκειμένου να του δώσει το ποσό των 700.000 ευρώ ήταν κρυμένοι και αστυνομικοί προκειμένου να τον πιάσουν επ'αυτοφόρω.

Στο επίμαχο ραντεβού ο κ. Αποστολόπουλος τελικά δεν πήγε ποτέ και μάλιστα πήρε τηλέφωνο το βουλευτή των ΑΝΕΛ του ευχήθηκε καλές γιορτές και ανανέωσε το ραντεβού τους για μετά τις γιορτές!!!

Στο μεταξύ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας έχει ζητήσει μέσα σε διάστημα το πολύ μιας εβδομάδας η εργαστηριακή εξέταση του επίμαχου βίντεο να έχει ολοκληρωθεί, προκειμένου να πιστοποιηθεί η γνησιότητά του έστω κι αν αποτελεί προϊόν ιδιωτικής βιντεοσκόπησης.

Διαβάστε τι είπε στη συνέντευξη Τύπου των ΑΝΕΛ ο Πάνος Καμμένος και ο Παύλος Χαϊκάλης για την υπόθεση της δωροδοκίας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ Παύλος Χαϊκάλης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ