Τουρκοκύπρια πολιτικός κατήγγειλε ότι ο τουρκικός στρατός βίασε Ελληνοκύπριες - iefimerida.gr

Τουρκοκύπρια πολιτικός κατήγγειλε ότι ο τουρκικός στρατός βίασε Ελληνοκύπριες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο στόχαστρο των εθνικιστών βρίσκεται η τουρκοκύπρια βουλευτής Ντογιούς Ντεριά μετά την δήλωση της ότι το 1974 ο τουρκικός στρατός βίασε Ελληνοκύπριες γυναίκες.

Η βουλευτής δέχεται απειλές για την σωματική της ακεραιότητα από εθνικιστές και άλλα ακραία στοιχεία μετά την ομιλία της στην βουλή του ψευδοκράτους. Η Ντογούς Ντεργιά, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), δέχθηκε, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, και ωμούς εκβιασμούς ότι, αν δεν σταματήσει να μιλά γι’ αυτά τα θέματα, θα πέσει και η ίδια θύμα βιασμού.

Συγκεκριμένα, στην ομιλία της η βουλευτής ανέφερε μεταξύ άλλων:«Οι Ελληνοκύπριοι έζησαν τον πόνο των αγνοουμένων, των νεκρών και της προσφυγιάς. Ήταν θύματα βιασμών. Η Εκκλησία επέτρεψε το 1974 τις εκτρώσεις, ακριβώς λόγω των βιασμών από τον τουρκικό στρατό». Για αυτό, πρόσθεσε, «την ώρα που φωνάζουμε για το δίκαιο και τον πόνο μας, να μην ξεχνούμε το δίκαιο και τον πόνο άλλων ανθρώπων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ