Αναζητώντας θεραπεία για τον Εμπολα: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκινούν κλινικές δοκιμές - iefimerida.gr

Αναζητώντας θεραπεία για τον Εμπολα: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκινούν κλινικές δοκιμές

Αναζητώντας θεραπεία για τον Εμπολα: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκινούν κλινικές δοκιμές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αναζήτηση θεραπείας για τον θανατηφόρο ιό Εμπολα, βρίσκεται η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, αφού, όπως ανακοίνωσε, ξεκινά κλινικές δοκιμές νέων θεραπειών σε τρία κέντρα στη Δυτική Αφρική.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του BBC, στόχος είναι να κρατηθούν ζωντανοί οι ασθενείς τις πρώτες 14 ημέρες της ασθένειας που είναι και οι πιο κρίσιμες. Για τις δοκιμές θα χρησιμοποιηθούν δύο φάρμακα από τη λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε συνδυασμό με θεραπεία με αίμα και πλάσμα, την οποία επίσης εγκρίνει ο ΠΟΥ.

Ηδη ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό έχει φτάσει τους 5.160 ενώ περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί, κυρίως σε χώρες της Δυτικής Αφρικής.

Οπως αναφέρει εκπρόσωπος της οργάνωσης, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε συνεργασία με ερευνητές από τη Γαλλία, τη Βρετανία και το Βέλγιο θα επιχειρήσουν να δώσουν στους ασθενείς την πιθανότητα να επιβιώσουν από τον ιό, σε μια «άνευ προηγουμένου διεθνή συνεργασία»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ