ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί έφερε η κυβέρνηση την παράταση της σύμβασης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου; - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί έφερε η κυβέρνηση την παράταση της σύμβασης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;

(Eurokinissi)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βολές κατά της κίνησης της κυβέρνησης να φέρει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την παράταση της δανειακής σύμβασης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του κόμματος, υποστηρίζει ότι η υπογραφή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2015, «δημιουργεί πολλά ερωτήματα, τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας».

Σύμφωνα με τον Ευ. Τσακαλώτο «επιλέγει η κυβέρνηση να παρατείνει μια αδιέξοδη πολιτική χωρίς να θέτει ένα συνολικότερο πλαίσιο που θα περιλαμβάνει και τη βιωσιμότητα του χρέους». Κατηγορεί την κυβέρνηση επίσης ότι δεν έφερε προς συζήτηση πριν την ψήφιση του Προέδρου της Δημοκρατίας και τα μέτρα που έχει ήδη συμφωνήσει με την Τρόικα, ώστε να πάρουν θέση τα μέλη του Κοινοβουλίου και να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός.

Και τέλος ρωτά γιατί η συγκυβέρνηση επέλεξε «για ένα τόσο σοβαρό θέμα και για μια ακόμα φορά την αντιδημοκρατική πρακτική της έκδοσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και όχι την τυπική νομοθετική διαδικασία, όταν μάλιστα η Βουλή συνεχίζει να συζητά άλλα νομοσχέδια;»

Ο Ευκ. Τσακαλώτος επισημαίνει πως «σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί για μια συνολική διαπραγμάτευση όπου θα θέσει στη συζήτηση τη βιωσιμότητα του χρέους και την ακύρωση της λιτότητας. Με άλλα λόγια, θα διαπραγματευτεί για την ουσία της πολιτικής και όχι για το χρόνο εφαρμογής της, όπως κάνει η κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ