Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να προσβάλει τη μνήμη του Κουμανταρέα που η Αθήνα θέλει να τιμήσει -Ζητά να φυτευτούν συκιές - iefimerida.gr

Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να προσβάλει τη μνήμη του Κουμανταρέα που η Αθήνα θέλει να τιμήσει -Ζητά να φυτευτούν συκιές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενταση προκλήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, το απόγευμα της Πέμπτης, τη στιγμή που ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης ανακοίνωνε την πρόθεσή του να τιμήσει τον σπουδαίο Μένη Κουμανταρέα δίνοντάς το όνομά του στην Κεντρική Αγορά της Κυψέλης, που σύντομα θα παραδοθεί στους πολίτες με πολλαπλές δράσεις πολιτισμού και όχι μόνο.

Ενώ η πρόταση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό – θα έρθει σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο για ψήφιση- ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Γούδης σηκώθηκε και φώναξε «να φυτέψουμε και συκιές προς τιμήν του». Αμέσως προκλήθηκε εκνευρισμός από την πρόκληση αυτή με τον δήμαρχο να καθησυχάζει τα πνεύματα προτρέποντας τους δημοτικούς συμβούλους να τον περιφρονήσουν.


Οι δημοτικές αρχές πράττουν το αυτονόητο με την πρόταση να τιμήσουν τον σπουδαίο συγγραφέα, που έκανε την Αθήνα πρωταγωνίστρια στα κείμενά του και έγινε με έναν τρόπο και ο ιστορικός, κοινωνικός και συναισθηματικός «βιογράφος» της πόλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ