Eυρωπαϊκό Δικαστήριο: Η παχυσαρκία μπορεί να θεωρηθεί αναπηρία - iefimerida.gr

Eυρωπαϊκό Δικαστήριο: Η παχυσαρκία μπορεί να θεωρηθεί αναπηρία

Ο Κάρστεν Κάλτοφτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποφάσισε σήμερα ότι η παχυσαρκία μπορεί να θεωρηθεί αναπηρία γεγονός που σημαίνει ότι καλύπτεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαγορεύει τις διακρίσεις στον χώρο εργασίας.

Το δικαστήριο πήρε αυτήν την απόφαση μετά την προσφυγή ενός Δανού του Κάρστεν Κάλτοφτ που προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο μετά την απόλυση του από ένα κέντρο φροντίδας παιδιών. Η διεύθυνση του κέντρου αποφάσισε ότι ο υπέρβαρος άντρας δεν ήταν σε θέση να φροντίζει τα παιδιά καθώς χρειάζοταν την βοήθεια συναδέλφων του για να δέσει τα κορδόνια τους. Ο Κάλτοφτ πέβαλε αγωγή για να λάβει αποζημίωση από τον δήμο όπου εργαζόταν, θεωρώντας ότι έγινε θύμα παράνομων διακρίσεων στο χώρο εργασίας εξαιτίας του βάρους του.

Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν περιλαμβάνει κάποια απαγόρευση των διακρίσεων στον χώρο εργασίας εξαιτίας του βάρους του εργαζόμενου. Απαγορεύει όμως τις διακρίσεις εξαιτίας μιας αναπηρίας. Παρόλα αυτά,πρόσθεσε ότι αν το βάρος του εργαζόμενου εμποδίζει «την πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή του προσώπου αυτού στην επαγγελματική ζωή στην ίδια βάση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους», τότε μπορεί να θεωρηθεί αναπηρία και καλύπτεται από τη νομοθεσία κατά των διακρίσεων στον χώρο εργασίας.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με βάσει τις εκτιμήσεις του 2008, περίπου το 23% των γυναικών και το 20% των ανδρών στην Ευρώπη είναι παχύσαρκοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ