Πώς γεννήθηκε ο Χριστός: Μήπως δεν γνωρίζετε σωστά την ιστορία των Χριστουγέννων; - iefimerida.gr

Πώς γεννήθηκε ο Χριστός: Μήπως δεν γνωρίζετε σωστά την ιστορία των Χριστουγέννων;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε την ιστορία των Χριστουγέννων; Εξωφρενικά είναι τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας της Bible Society, η οποία αποκαλύπτει ότι το 99% των ερωτηθέντων ενηλίκων δεν γνωρίζουν την ακριβή ιστορία της Γέννησης.

Συγκεκριμένα, το 99% συγχέει την βιβλική ιστορία της γέννησης με κοινές παρανοήσεις σχετικά με τα ζώα, τους στάβλους και τα πανδοχεία.

Οι παρανοήσεις αυτές περιλαμβάνουν τη Μαρία να ταξιδεύει στην Βηθλεέμ πάνω σε έναν γάιδαρο, τον Ιησού να γεννιέται την ημέρα των Χριστουγέννων και τρεις σοφοί να τον επισκέπτονται και ουσιαστικά τίποτα από αυτά δεν αναφέρεται στη Βίβλο.

Επιπλέον, μόνο το 3% των ενηλίκων γνωρίζει ότι η Αγία Γραφή δεν αναφέρει πραγματικά τον ακριβή αριθμό των σοφών οι οποίοι επισκέφθηκαν το βρέφος Ιησού, παρά το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις, απεικονίζονται ως τρεις μάγοι.

Ακόμη, μόλις το 4% γνωρίζει ότι η Βίβλος δεν αναφέρει πουθενά πως η Μαρία πήγε στη Βηθλεέμ, και λιγότερο από το 1/3 γνωρίζει ότι η Μαίρη και ο Ιωσήφ ήταν αρραβωνιασμένοι όταν ανακάλυψε ότι θα γεννήσει τον Ιησού.

Περίπου το 20% ήταν σε θέση να πει σωστά ότι η Μαρία και ο Ιωσήφ ταξίδεψαν σε ολόκληρη τη χώρα, μετά από παρότρυνση του Καίσαρα Αυγούστου, ενώ το 5% πιστεύουν ότι απλώς μετακόμισαν.

Οσο για τη Γέννηση του Θεανθρώπου, ένας στους τέσσερις πιστεύει ότι ο Ιησούς γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου, αν και δεν υπάρχει καμία αναφορά σε συγκεκριμένη ημερομηνία στην Αγία Γραφή. Η ημερομηνία κατά την οποία εορτάζουμε τα Χριστούγεννα προέρχεται από τη ρωμαϊκή γιορτή Σατουρνάλια.

Εν τω μεταξύ, μόνο το 40% των ερωτηθέντων γνωρίζει ότι η Αγία Γραφή αναφέρει ότι οι άγγελοι είπαν στους βοσκούς: «Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία» και μόνο το 1% ξέρει ότι η Αγία Γραφή δεν αναφέρει πουθενά ότι ο Ιησούς γεννήθηκε σε στάβλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έρευνα Βρετανοί γέννηση Χριστός φάτνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ