FT: Η Αθήνα σκόνταψε στην πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου - iefimerida.gr

FT: Η Αθήνα σκόνταψε στην πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βρετανική εφημερίδα Financial Times σε σημερινό της δημοσίευμα αναφέρει ότι «οι Έλληνες βουλευτές απέτυχαν να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα κατά την πρώτη ψηφοφορία, αλλά το αποτέλεσμα αφήνει ελπίδες ότι μπορεί να εκλεγεί στην τελική ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου».

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας προσθέτει ότι «ο Δήμας έλαβε 155 ψήφους από τον κυβερνητικό συνασπισμό» καθώς και «πέντε ανεξάρτητους βουλευτές».

Οι Financial Times φιλοξενούν δηλώσεις αξιωματούχων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν τα ονόματά τους.

«Λάβαμε αρκετές ψήφους ώστε να έχουμε ακόμη πιθανότητες αν και θα χρειαστεί να πείσουμε αρκετούς να μας ακολουθήσουν» δήλωσε αξιωματούχος της Νέας Δημοκρατίας.

«Είναι δύσκολο έργο να αλλάξουμε άποψη σε 20 βουλευτές, ιδιαίτερα με το πολιτικό κλίμα να χαρακτηρίζεται από μεγάλη πόλωση. Ίσως πρέπει να ετοιμαζόμαστε για εκλογές σε ένα μήνα» τονίζει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τους Financial Times.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εκλογές Financial Times
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ