Στον αέρα το Μετρό Θεσσαλονίκης -Ο εργολάβος έκανε αίτηση για διάλυση της σύμβασης - iefimerida.gr

Στον αέρα το Μετρό Θεσσαλονίκης -Ο εργολάβος έκανε αίτηση για διάλυση της σύμβασης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον αέρα κινδυνεύει να μείνει το έργο για το Μετρό Θεσσαλονίκης, μετά την αίτηση διάλυσης της σύμβασης, προϋπολογισμού 800 εκατ. ευρώ, που υπέβαλε η ανάδοχος κοινοπραξία ΑΕΓΕΚ- Impregilo- Ansaldo- Ansaldobreda- Seli.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το seleo.gr, επικαλούμενο την ανακοίνωση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, οι εργολάβοι προχώρησαν σε αυτή την επιλογή έπειτα από την έκδοση της σχετικής απόφασης του αρμόδιου Διαιτητικού Δικαστηρίου για το θέμα της οριακής προθεσμίας του έργου. Σημειώνεται ότι το

Μετά τον έλεγχο της αίτησης, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες εντός του προβλεπόμενου από τη νομοθεσία δεκαπενθημέρου, «με γνώμονα όπως πάντα τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος».

Σημειώνεται ότι οι δύο εναλλακτικές που διαθέτει η επιχείρηση είναι είτε να αρνηθεί την αίτηση διάλυσης και το ζήτημα να οδηγηθεί στο διαιτητικό δικαστήριο είτε να την κάνει δεκτή και να ακολουθήσει η επαναδημοπράτηση του υπόλοιπου έργου -περίπου 60%- με την καταβολή μεγάλων αποζημιώσεων. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι αποζημιώσεις που διεκδικούν οι εργολάβοι φθάνουν τα 500 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ