Τρέχουν οι φορολογούμενοι να διορθώσουν τα στοιχεία του Ε9-Αύριο λήγει η προθεσμία - iefimerida.gr

Τρέχουν οι φορολογούμενοι να διορθώσουν τα στοιχεία του Ε9-Αύριο λήγει η προθεσμία

Φωτογραφία: EUROKINISSI /ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι τροποποιητικές δηλώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων κατακλύζουν το Taxis net καθώς κάθε μέρα υποβάλλονται περισσότερες από 170.000 δηλώσεις Ε9.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πάνω από τα 2 εκατομμύρια για τα έτη 2010-2014 και εκτιμάται ότι μέχρι αύριο που λήγει η προθεσμία θα έχουν υποβληθεί περίπου 2,5 εκατομμύρια τροποποιητικές δηλώσεις Ε9. Από τους φορολογούμενους που έχουν διορθώσει τα στοιχεία των ακινήτων υπολογίζεται ότι περίπου 60.000 φορολογούμενοι θα πρέπει να επισκεφθούν την εφορία τους για να δικαιολογήσουν με ποιο τρόπο εξασφάλισαν μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά τουλάχιστον 300 ευρώ σε σχέση με το ποσό που είχε καταλογιστεί αρχικά την 1η Αυγούστου.

Γι' αυτούς τους 60.000 φορολογουμένους, η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα ολοκληρωθεί - και θα γίνει αντίστοιχη προσαρμογή των δόσεων μέχρι και τον Φεβρουάριο μετά τον έλεγχο στην εφορία.

Οπως σημειώνουν αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου, η ηλεκτρονική εφαρμογή θα πρέπει να κλείσει για να πραγματοποιηθεί η δεύτερη εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για τους φορολογουμένους οι οποίοι με την εκκαθάριση του Οκτωβρίου είχαν έκπτωση ή πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΦΙΑ ιδιοκτήτες ακινήτων Ε9
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ