Αυτοί είναι κροίσοι που δεν καταλαβαίνουν από κρίση -Ποιοι συνεχίζουν να βγάζουν εκατομμύρια δολάρια [λίστα] - iefimerida.gr

Αυτοί είναι κροίσοι που δεν καταλαβαίνουν από κρίση -Ποιοι συνεχίζουν να βγάζουν εκατομμύρια δολάρια [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα αποτελέσματα από την ετήσια έκθεση του Wealth-X, η οποία συντάσσεται σε συνεργασία με το ινστιτούτο της ελβετικής τράπεζας UBS δείχνουν ποιοι ήταν οι κροίσοι της χρονιάς που τελειώνει, οι οποίοι όχι απλώς δεν έχασαν κάποιο κομμάτι της περιούσιας τους ή κατάφεραν να τη διατηρήσουν, αλλά την απογείωσαν.

Ο μεγάλος κερδισμένος για το 2014 δεν είναι άλλος από τον Κινέζος πρώην δάσκαλο αγγλικών Τζακ Μα, ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας Alibaba, η οποία κυριαρχεί στην κινεζική αγορά ηλεκτρονικών αγορών. Ο κ. Μα αύξησε την ήδη σημαντική περιουσία του κατά 18,5 δισ. δολάρια χάρη στην πολύ επιτυχημένη είσοδο της Alibaba στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Σχετικά καλά τα πήγε και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς. Η περιουσία του Γκέιτς αυξήθηκε κατά 10,5 δισ. δολάρια ή κατά 14% και πλέον ανέρχεται στα 83,1 δισ. δολάρια. Καλύτερα τα πήγαν οι δύο επόμενοι μεγιστάνες, ο Αμερικανός Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Facebook, και ο Γαλλομαροκινός Πατρίκ Ντραχί της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Altice, αλλά και ο Γουόρεν Μπάφετ.

Ωστόσο όπου υπάρχουν νικητές υπάρχουν και χαμένοι και ο αυτός είναι ένας Ρώσος μεγιστάνος του φυσικού αερίου Λεονίντ Μίχελσον που είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 41% εξαιτίας της μεγάλης υποχώρησης της τιμής του πετρελαίου και του ρουβλίου.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι

  • Τζακ Μα με 29,2 δισ. δολάρια και αύξηση 173%
  • Πατρίκ Ντραχί με 12,9 δισ. δολάρια και αύξηση 65%
  • Μαρκ Ζάκερμπεργκ με 33,1 δισ. δολάρια και αύξηση 34%
  • Γουόρεν Μπάφετ με 72,6 δισ. δολάρια και αύξηση 23%
  • Μπιλ Γκέιτς με 83,1 δισ. δολάρια και αύξηση 14%

Οι μεγάλοι χαμένοι

  • Λεονίντ Μίχελσον με 10 δισ. δολάρια και μείωση 41%
  • Μοσαγιόσι Σον με 13,2δισ. δολάρια και μείωση 31%
  • Λούι Τσι Γου με 14,1δισ. δολάρια και μείωση 28%
  • Τζεφ Μπέζος με 28,9 δισ. δολάρια και μείωση 16%
  • Σέλντον Αντελσον με 30,1 δισ. δολάρια και μείωση 15%
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ