ΣΥΡΙΖΑ για τους «180»: Η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη που η ίδια είχε θέσει - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ για τους «180»: Η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη που η ίδια είχε θέσει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σκόνταψε στην εκκίνηση και δεν πρόκειται να ανεβάσει ρυθμό». Με την εκτίμηση αυτή υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε να σχολιάσει το –κάτω των προσδοκιών για την κυβέρνηση- αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για τον επόμενο «ένοικο» του Προεδρικού Μεγάρου.

Τα χαμόγελα στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου το βράδυ της Τετάρτης από τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εμφανή, και μαρτυρούσαν την ικανοποίηση που τους χάρισε το ισχνό αποτέλεσμα των 160 βουλευτών υπέρ του Σταύρου Δήμα.

Λίγη ώρα με το πέρας της διαδικασίας κι ενώ οι διάδρομοι είχαν αρχίσει να αδειάζουν, ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποχώρησε, παρά επέστρεψε στο γραφείο του στο ισόγειο , όπου και είχε σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες κκ Νίκο Παππά, Γιάννη Δραγασάκη και Πάνο Σκουρλέτη για τη πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος και τη στρατηγική της επόμενης ημέρας.

Μετά τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα και τα όσα ο ίδιος προέβλεψε κάνοντας λόγο για διέξοδο την οποία « θα δώσει ο λαός και η δημοκρατία», μίλησαν στο iefimerida.gr βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Το αποτέλεσμα ήταν πίσω από τις προσδοκίες. Την επόμενη φορά θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά. Είναι η αρχή του τέλους», είπε ο Δημήτρης Στρατούλης. «Πρόκειται για την απόλυτη κατάρρευση, το αποτέλεσμα αυτό δε μαζεύεται» είπε με τη σειρά του ο Δημήτρης Τσουκαλάς, ενώ σε κατ’ ιδίαν συνομιλία που είχαμε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου η ίδια ανέφερε πως «εμείς ποτέ δεν πιστέψαμε ότι έχουν έστω τους 165».

Οι προεδρικές διαδικασίες έχουν μικρή σχέση με το πρόσωπο

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, -και σχετικά με το σενάριο που κυκλοφορεί και θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει πρόσωπο για την προεδρική εκλογή- οι παροικούντες την Κουμουνδούρου το αποκλείουν και τονίζουν πως δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα το καινούργιο, καθώς "οι προεδρικές διαδικασίες, έχουν μικρή σχέση με τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Οι βουλευτές διασθάνονται το μήνυμα της κοινωνίας και η κυβέρνηση θέλει να κρυφτεί από τα νέα μέτρα", τονίζουν.

Σ' αυτή την κατεύθυνση ο κ. Σκουρλέτης απαντώντας επιπλέον στο ερώτημα αν υπάρχει το ενδεχόμενο να βρεθούν 175 στην ψηφοφορία της Τρίτης (23 Δεκεμβρίου) σημείωσε: «Το αποτέλεσμα, ήταν χωρίς καμία δυναμική. Δε μπορεί να λειτουργήσει στις επόμενες ψηφοφορίες. Η πολιτική αριθμητική λέει ότι όλες οι υπόλοιπες δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης είχαν πει ότι διαφωνούν με την εκλογή προέδρου από την παρούσα Βουλή».

Αν ο Σαμαράς...καλέσει τον Τσίπρα για συναινετική λύση

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κληθείς να σχολιάσει χθες βράδυ στο kontra Channel και στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» την πιθανότητα να καλέσει ο πρωθυπουργός τον Αλέξη Τσίπρα -για συναινετική λύση με κλειδωμένη την ημερομηνία των εκλογών-ξεκαθάρισε σε υψηλούς τόνους πως «για μας προηγείται το θέμα των εκλογών. Οποιαδήποτε παράταση σημαίνει ότι θα πάμε σε νέα μέτρα».
Στο ίδιο μήκος κύματος, είπε για πολλοστή φορά πως η προεδρική εκλογή «Πρέπει να εξασφαλίζει συναίνεση. Είναι κάλπικοι οι συσχετισμοί, και πρέπει να πάμε στη λαϊκή βούληση».

Συνεδριάζει η πολιτική γραμματεία

Με ορίζοντα τέλος, τις άλλες δύο ψηφοφορίες, και τις δέκα περίπου ημέρες που μεσολαβούν ως την τρίτη και καθοριστική, αναμένεται να συνεδριάσουν το απόγευμα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας-παρόντος του Αλέξη Τσίπρα- ώστε να αποτιμήσουν τη χθεσινή διαδικασία και να κωδικοποιήσουν τα σημεία της στρατηγικής τους για το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ