Μαθήματα «γραμμής» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημόσιες τοποθετήσεις τους - iefimerida.gr

Μαθήματα «γραμμής» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημόσιες τοποθετήσεις τους

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πάνω από 162 δεν βλέπουμε, δεν υπάρχει πολιτική πλειοψηφία των 180», με τη φράση αυτή έμπειρος Κοινοβουλευτικός παράγοντας της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε τον τόνο λίγες ώρες πριν την πρώτη κάλπη.

Μετά το πέρας της κλειστής συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίστηκε πως κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας θα δηλώσουν «παρών», με κορυφαίο στέλεχος του κόμματος να εξηγεί ότι «δεν θέλουμε να δημιουργηθεί εντύπωση κατηγοριών, ή να φέρουμε σε δύσκολη θέση άλλα κόμματα. Θέλουμε να υπάρχει μια άμεση και ρητή πειθάρχηση στον κανονισμό».

Η γενική εικόνα είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του ένα κρίσιμο δεκαπενθήμερο, καθώς είναι στην τελική ευθεία για να γίνει πράξη η μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μέσα από την εξάντληση ημερομηνιών.

«Θα είναι μια μάχη τριών γύρων και πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε» έλεγε μετά το πέρας της συνεδρίασης η ίδια πηγή βλέποντας ότι εθνικές εκλογές. Ως εκ τούτου, η ΚΟ μπαίνει σε θέση μάχης «για να ισχυροποιήσει δημόσια το μέτωπο αντίστασης της κοινωνίας στην προσπάθεια κατατρομοκράτησης του κόσμου».

«Ούτε χειραγωγούμε, ούτε δεσμεύουμε, ούτε τους υπαγορεύουμε, οι βουλευτές μας όμως θα βγουν στα ΜΜΕ και θα επιχειρηματολογήσουν σε κάθε πολίτη για να αποδομήσουν τα επιχειρήματα φόβου» συνέχισε, αποκαλύπτοντας ότι αυτό θα γίνει και διεθνώς, με τον ίδιο συστηματικό τρόπο.


Τέλος, είναι αντίθετοι στα σενάρια αλλαγής υποψηφίου στην τρίτη ψηφοφορία με την υπόσχεση για εκλογές, όπως και για την κυβέρνηση Ειδικού Σκοπού. «Θα ήταν ένδειξη αδυναμίας και της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού» σημειώνουν με νόημα.

«Δεν εκτιμούμε ότι θα υπάρξουν αυτοί οι ελιγμοί. Δεν εκτιμούμε ότι θα τα επικαλεστούν κιόλας».

Τέλος, σε ότι αφορά στην παρουσία της ΧΑ «είναι μια απόφαση η οποία θα κριθεί. Ελπίζουμε να τηρήσουν όλους τους κανόνες. Το κοινοβούλιο έχει όπλα για να μην υπάρχουν παρατράγουδα. Δεν θα ήμασταν θετικοί στο να μην προσέλθουν. Συμφωνήσαμε στην τήρηση της διαδικασίας με παρόντες και τους 300. Θωρακίζει τη σημερινή διαδικασία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ Κοινοβουλευτική Ομάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ