Ιστορική στιγμή: Οι ΗΠΑ ανοίγουν πρεσβεία στην Κούβα - Δηλώσεις στις 7 Ομπάμα-Κάστρο - iefimerida.gr

Ιστορική στιγμή: Οι ΗΠΑ ανοίγουν πρεσβεία στην Κούβα - Δηλώσεις στις 7 Ομπάμα-Κάστρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ιστορική στιγμή αναμένεται να περιγράψουν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, σε ομιλίες τους στις 7 ώρα Ελλάδος.

Οι ΗΠΑ μελετούν να χαλαρώσουν το εμπάργκο αλλά και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε βάρος της Κούβας, που ισχύουν από το 1962.

Επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους το πρακτορείο Associated Press μετέδωσε ότι η Ουάσινγκτον σκοπεύει επίσης να ανοίξει πρεσβεία στην Κούβα, στο πλαίσιο της εξομάλυνσης των σχέσεων της με την Αβάνα.

Ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Ντάρμπιν ήταν από τους πρώτους που χαιρέτισαν την απόφαση του Ομπάμα να "εξομαλύνει τις εμπορικές και ταξιδιωτικές σχέσεις" των ΗΠΑ με την Κούβα.

Ο Άλαν Γκρος, που αποφυλακίστηκε νωρίτερα στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων για ανθρωπιστικούς λόγους, αναμένεται να φτάσει στις ΗΠΑ το μεσημέρι, την ίδια ώρα που πρόκειται να προβεί σε ανακοινώσεις για το θέμα αυτό ο πρόεδρος Ομπάμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ