Αδωνις Γεωργιάδης: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει Πρόεδρο, θα το συζητήσουμε - iefimerida.gr

Αδωνις Γεωργιάδης: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει Πρόεδρο, θα το συζητήσουμε

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει έστω και την τελευταία στιγμή Πρόεδρο που μπορεί να εκλεγεί, ο πρωθυπουργός θα το σκεφθεί, είπε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως αν πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά, θα καταστραφεί η οικονομία.

Ας προτείνει Πρόεδρο ο ΣΥΡΙΖΑ και το συζητάμε

Ο κ. Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον Βήμα FM, ξεκαθαρίζοντας πως όσα λέει είναι η προσωπική του άποψη, μίλησε για το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Σταύρου Δήμα και αλλαγής υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας. Και επισήμανε ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε έστω και τώρα υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση πολύ σοβαρά θα δεχόταν να το συζητήσει.

«Φαντάζομαι ότι αν πρότεινε έστω και τώρα πρόσωπο-υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση πολύ σοβαρά θα δεχόταν να το συζητήσει. Αν δει ότι υπάρχει ένα πρόσωπο και το άθροισμα των βουλευτών τον εκλέγει, φαντάζομαι ότι θα το σκεφτόταν καθένας πολύ σοβαρά. Μιλάω προσωπικά, ως προσωπική άποψη, και δεν τη φορτώνω στον Σαμαρά ούτε στη ΝΔ. Αλλά φαντάζομαι ότι έχουμε πλήρη συνείδηση του κινδύνου στον οποίο θα μπει η χώρα από την επομένη της μη εκλογής Προέδρου και φαντάζομαι ότι ο Σαμαράς, ως υπεύθυνος πρωθυπουργός, εάν είχε τέτοιου είδους πρόταση στα χέρια του που θα έβγαζε Πρόεδρο, θα τη σκεφτόταν σοβαρά».

Η απόλυτη καταστροφή αν πάμε σε εκλογές

Ο βουλευτής της ΝΔ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε πως η προσωπική του άποψη είναι ότι «η ελληνική οικονομία θα καταστραφεί. Να μην έχουμε την παραμικρή αμφιβολία. Μας το λένε οι διεθνείς οίκοι, ο Στουρνάρας, ο Γιούνκερ, η Wall Street Journal, η Capital, η Bank of America-Merryll Lynch, οι Financial Times, οι New York Times... Όλοι! Δεν τα λέει μόνο στη Βουλή ο Γεωργιάδης. Η ελληνική οικονομία θα καταστραφεί. Θα καταστραφεί! Γιατί; Διότι την ώρα που πάει να φύγει από την κρίση, εμείς πάμε και κάνουμε την πράξη που είναι ό,τι χειρότερο για μια οικονομία. Τι; Βάζουμε αβεβαιότητα. Θέλετε να είμαστε όλοι υποκριτές; Να λέμε ότι δεν θα καταστραφεί η οικονομία; Κοροϊδευόμαστε τώρα; Θα γίνει αυτό αν πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά, γιατί θα μπει η χώρα σε παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα. Η χώρα δεν έχει περιθώριο να μπει σε πολιτική αβεβαιότητα».

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση δεν πιάνει τους 180 ακόμη κι αν αλλάξει πρόσωπο
«Νομίζω ότι θα επιβεβαιωθεί στην ψηφοφορία ότι απέχουμε πάρα πολύ από τους 180 και δεν θα υπάρξουν σημάδια ότι μπορούν να πιαστούν. Εκτιμώ ότι η κυβέρνηση δεν θα πιάσει τους 180 ακόμη κι αν αλλάξει το πρόσωπο, όπως μπορεί να ακούγεται», εκτίμησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Βήμα FM.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως «όσο και αν επιχειρεί λίγο να ουδετεροποιήσει τη διαδικασία σε σχέση με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, δηλαδή τη συνέχεια των μνημονιακών πολιτικών, δεν τα καταφέρνει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου. Γι' αυτό, μάλιστα, τελειώνει λέγοντας ότι η χώρα θα πρέπει να αποφύγει την πολιτική περιπέτεια. Θεωρεί τις εκλογές πολιτική περιπέτεια και αυτό παραπέμπει ευθέως σε όσα είδαμε με ευθύνη κυρίως του πρωθυπουργού τις προηγούμενες ημέρες, σε αυτό το κλίμα ακατάσχετης κινδυνολογίας, τυχοδιωκτικών και εμπρηστικών δηλώσεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ