Ποιοι βουλευτές των ΑΝΕΛ μπορεί και να ψηφίσουν -Αλαλούμ με τη συνέντευξή Καμμένου - iefimerida.gr

Ποιοι βουλευτές των ΑΝΕΛ μπορεί και να ψηφίσουν -Αλαλούμ με τη συνέντευξή Καμμένου

Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που συνεχίζεται το παζάρι των ψήφων για το «ναι» και το «όχι» στη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, o πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος υποστήριξε σε συνέντευξή του στους Financial Times πως, ενόψει της τελικής ψηφοφορίας, δεν είναι σίγουρος αν οι βουλευτές του θα ακολουθήσουν την κομματική γραμμή του «όχι».

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτής Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ έσπευσε να πει ότι ο κ. Καμμένος αναφερόταν στους ανεξάρτητους βουλευτές και όχι στους ΑΝΕΛ.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του: «Οι 12 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατακλύζονται από τηλεφωνήματα πολιτικών μεσαζόντων που θέλουν να τους πείσουν να λύσουν τους ζυγούς και να στηρίξουν την κυβέρνηση».

Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν δείχνει βέβαιος ότι θα παραμείνουν πιστοί όλοι οι βουλευτές του κόμματός του στην τελική ψηφοφορία για τον Πρόεδρο, καθώς το κίνητρο αλλαγής στάσης των βουλευτών των ΑΝΕΛ είναι η ανάγκη να σώσουν την έδρα τους και τις γενναιόδωρες βουλευτικές συντάξεις που διακυβεύονται εάν η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Η δήλωση του Τέρενς Κουίκ

«Διευκρινίζεται με απόλυτη σαφήνεια και κατηγορηματικότητα ότι η αναφορά του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου δεν αφορούσε βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά βουλευτές ανεξάρτητους και κυρίως εκείνους οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους έφυγαν από το Κίνημα. Δηλώνουμε για μία ακόμα φορά ότι τα 12 "όχι" είναι δεδομένα και στις τρεις ψηφοφορίες. Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, κοντή γιορτή. Οι συγκυβερνώντες να ετοιμάζονται να στήσουν τις κάλπες για εθνικές εκλογές. Δεν θα τις αποφύγουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ