Το περίπτερο που διχάζει την Αθήνα: Εξω από το Αιγινήτειο - iefimerida.gr

Το περίπτερο που διχάζει την Αθήνα: Εξω από το Αιγινήτειο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περνάμε συχνά, κάποιοι κάθε μέρα, έξω από το Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Ενα κτίριο ταυτισμένο με τη ζωή στην πόλη, με την εικόνα της, με βιώματα. Ενα διατηρητέο κτίριο-σύμβολο πολλαπλών αναφορών. Που οφείλουμε να σεβόμαστε, να αναγνωρίζουμε, να του δίνουμε τις ανάσες που δικαιούται μέσα στην πόλη μας.

Και όμως, όπως αποκαλύπτει σήμερα στην «Καθημερινή» ο Νίκος Βατόπουλος, ένα θέμα αισθητικής και λειτουργίας στην πόλη ανοίγει, σύμφωνα με το Αιγινήτειο, μετά την άδεια που έδωσε ο δήμος Αθηναίων σε ένα περίπτερο να μετακινηθεί και να τοποθετηθεί ακριβώς μπροστά στην πρόσοψη του νοσοκομείου.

Μιλώντας στην «Καθημερινή» και στον Νίκο Βατόπουλο, ο διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής Γιάννης Ευδοκιμίδης δήλωσε πως δεν υπάρχει θέμα νομιμότητας, όμως «θεωρήσαμε ότι, καθώς είμαστε πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ισχύει και στη δική μας περίπτωση ό,τι ισχύει και στο πανεπιστήμιο». Το περίπτερο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, άρχισε να στήνεται χθες, μεταφερόμενο από την οδό Παπαδιαμαντοπούλου.

Ο κ. Ευδοκιμίδης δηλώνει πως θα μπορούσαν έστω να τεθούν κάποιες προδιαγραφές για την εμφάνιση του περιπτέρου στη συνύπαρξή του, στον διάλογό του με το Αιγινήτειο. Και ο γνωστός αθηναιογράφος Νίκος Βατόπουλος καταλήγει: «Ας δούμε, λοιπόν, αν η συμβολική, αλλά ουσιαστική, κίνηση του Αιγινήτειου Νοσοκομείου θα μπορέσει να αποτελέσει προηγούμενο για μια άλλη αισθητική και χωροθεσία περιπτέρων στην πόλη».

Το περίπτερο που διχάζει την Αθήνα: Εξω από το Αιγινήτειο | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ