Ιχνη ζωής στον Αρη -Τι βρήκε το Curiosity στον κόκκινο πλανήτη - iefimerida.gr

Ιχνη ζωής στον Αρη -Τι βρήκε το Curiosity στον κόκκινο πλανήτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στοιχεία που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν σημάδια ζωής, στο παρελθόν ή το παρόν, βρήκε το Curiosity στον Αρη. Το ρομποτικό σκάφος της NASA βρήκε ίχνη μεθανίου, που θα μπορούσαν να αποτελούν ένδειξη ζωής στον πλανήτη.

Το Curiosity εντόπισε χαμηλές ποσότητες αλλά για ένα δίμηνο υπήρξε μία ανεξήγητη κορύφωση, ενώ μετά το αέριο εξαφανίστηκε ξανά. Το μεθάνιο στον «κόκκινο πλανήτη» έχει εξάψει το ενδιαφέρον των επιστημόνων, καθώς στη Γη το 95% του συγκεκριμένου αερίου προέρχεται από οργανισμούς.

Η ερευνητική ομάδα δεν μπορεί να εντοπίσει την πηγή του μεθανίου, αλλά η πιο πιθανή εξήγηση είναι υπόγειες «αποθήκες» που έχουν διαταραχθεί περιοδικά. Αν πράγματι το αέριο προέρχεται από ζώντες οργανισμούς τότε αυτή θα είναι μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην ιστορία.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ρομποτικό σκάφος πρέπει τώρα να κάνει διαδοχικά τεστ για την πιθανότητα ύπαρξης ζωής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις Αρης Curiosity NASA ίχνη ζωής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ