Απίστευτο -Η εφορία δέσμευσε το εκλογικό επίδομα των δημοτικών υπαλλήλων Λάρισας λόγω οφειλής του δήμου! - iefimerida.gr

Απίστευτο -Η εφορία δέσμευσε το εκλογικό επίδομα των δημοτικών υπαλλήλων Λάρισας λόγω οφειλής του δήμου!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην παρακράτηση του εκλογικού επιδόματος δημοτικών υπαλλήλων για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, προχώρησε η Α' ΔΟΥ Λάρισας.

Η εφορία εκτέλεσε απόφαση υφυπουργού Οικονομικών που ελήφθη το 2010, για «οφειλή» του Δήμου στο Δημόσιο, ύστερα από «δημοσιονομική διόρθωση», ποσού που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ. Ο Δήμος Λαρισαίων είχε επιχορηγηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών για την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης, με τα ποσά 52.093,006 και 12.354,006 αντίστοιχα. Το ποσό των 52.093,006 είχε κατατεθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Α' ΔΟΥ Λάρισας για απόδοση στον Δήμο.

Το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί σε περίπου 200 ευρώ τού εκλογικού επιδόματος που δικαιούνται 287 υπάλληλοι του δήμου, οι οποίοι εργάσθηκαν τις δυο Κυριακές των εκλογών του περασμένου Μαΐου

Η Α' ΔΟΥ, όμως, δέσμευσε το συγκεκριμένο ποσό και αρνείται να το καταβάλει, διότι το 2010 επιβλήθηκε σε βάρος του Δήμου, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, δημοσιονομική διόρθωση συνολικού ποσού 497.900,006, με αποτέλεσμα όλα τα χρηματικά ποσά που κατατίθενται από τα Υπουργεία στην Α' ΔΟΥ Λάρισας για απόδοση στον Δήμο Λαρισαίων, να δεσμεύονται και να μην αποδίδονται.

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου κ. Νταής επισημαίνει ότι ο δήμος έχει τη δυνατότητα και τη θέληση να καταβάλει από ιδίους πόρους το ποσό προς τους εργαζομένους αλλά δεν μπορεί να το πράξει, γιατί δεν κάνει δεκτή τη συγκεκριμένη πρόταση η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς απαιτείται το γραμμάτιο είσπραξης από τον Δήμο της αντίστοιχης επιχορήγησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λάρισα εφορία δέσμευση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ