Οι Ελληνες έχασαν το χαμόγελό τους -Τι αποκαλύπτει έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ - iefimerida.gr

Οι Ελληνες έχασαν το χαμόγελό τους -Τι αποκαλύπτει έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

Φωτογραφία: (SOOC/Κωνσταντίνος Τσακαλίδης)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα σε δέκα χρόνια οι Ελληνες... έχασαν το χαμόγελό τους, αφού από τους πιο χαρούμενος λαούς στην Ευρώπη έχουν μετατραπεί στο λαό εκείνο που εμφανίζεται πιο δυσαρεστημένος με τη ζωή και την εργασία του,σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του Ευρωβαρόμετρου.

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με το εισόδημα και τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας τέσσερις στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με την ζωή τους , την εργασία τους, την οικονομική τους κατάσταση και τις συνθήκες διαβίωσης. Το ποσοστό αυξάνεται στους έξι στους δέκα στους πολίτες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για το 2014 δείχνει ότι το 74% των Ελλήνων θεωρεί ότι η ποιότητα ζωής στην χώρα δεν είναι καλή ενώ το 49% πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει τον επόμενο χρόνο. Τα στοιχεία μας φανερώνουν επίσης ότι το 45% δεν εμπιστεύεται το πολιτικό καθεστώς και ότι το 63% θεωρεί μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας την ανεργία.

Η αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας , καθώς και το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων απασχολείται σε επαγγέλματα που δεν έχουν να κάνουν με τον τομέα τους, έχουν αρνητική επίδραση στην ψυχοσύνθεση των Ελλήνων. Οπως επισημαίνει ο διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών κ. Διονύσης Μπαλούρδος:«Σύμφωνα με μελέτες, τα ποσοστά κατάθλιψης στην χώρα μας έχουν αυξηθεί κατά 50% μέσα στην τριετία 2011-2014».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα έρευνα απογοήτευση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ