Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί από τους... σχεδιασμούς Σαμαρά ενόψει της προεδρικής εκλογής - iefimerida.gr

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί από τους... σχεδιασμούς Σαμαρά ενόψει της προεδρικής εκλογής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ρέστα τους παίζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση και με φόντο την τεταμένη περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τον καταιγισμό δηλώσεων πως «οι εκλογές θα ερμηνευθούν ως πιστωτικό γεγονός», ανεβάζουν τους τόνους, με στελέχη της Κουμουνδούρου να σημειώνουν στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους πως «το εγχώριο και ξένο κατεστημένο είναι έτοιμο να τα δώσει όλα».

«Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», λέει ο λαός, ρήση που δείχνει να υιοθετεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καταφερόμενη κατά της κυβέρνησης , παραμονή της πρώτης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή.

Ως εκ τούτου, στρέφουν την προσοχή τους στα «βέλη» που εκτοξεύει τα τελευταία 24ωρα το Μέγαρο Μαξίμου, αντιπαρατίθενται ευθέως με την κυβέρνηση για την «τρομοϋστερία» όπως την αποκαλούν-ώστε να καθησυχάσουν τους πολίτες- και επιμένουν στην «ποιοτική τομή» που πρέπει να γίνει προκειμένου η χώρα να ξανασταθεί στα πόδια της.

«Ικανός να σκηνοθετήσει bankrun ο Σαμαράς »

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε το μήνυμα, μέχρι πού δηλαδή μπορεί να φτάσει ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για ένα πρωθυπουργό «ικανό ακόμα και να σκηνοθετήσει bankrun, με τεχνητή φυγή κεφαλαίων, φίλα προσκείμενών του επιχειρηματιών, προκειμένου να κάνει πειστικό το επιχείρημα του φόβου».
Την ίδια ώρα, ανώτατο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μετέφραζε τις κατηγορίες της κυβέρνησης ως «στόχο να πανικοβάλουν όχι μόνο τους πολίτες, και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο και τα συντηρητικά στρώματα ώστε μ’ αυτό τον τρόπο να τα σπρώξουν ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Σε διατεταγμένη υπηρεσία από την κυβέρνηση ο Στουρνάρας»

Στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, όταν ρωτήθηκε από το iefimerida.gr για τις δηλώσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος περί ρευστότητας –σημείωσε με απαξιωτικό τόνο- «δεν σχολιάζουμε τις δηλώσεις Στουρνάρα», δίνοντας τη σκυτάλη στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνο Σκουρλέτη και στην ενημέρωση που έχει προγραμματιστεί για τους δημοσιογράφους στις 12, με κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο να δίνουν μια γεύση λέγοντας ότι βρίσκεται " σε διατεταγμένη υπηρεσία από την κυβέρνηση".

Σημειωτέον δε, ότι και ο Γιάννης Δραγασάκης με πρόσφατη συνέντευξή του στην «Εποχή» είχε αφήσει αιχμές εναντίον του κ. Στουρνάρα σημειώνοντας ότι εντυπωσιάζεται από το γεγονός ότι δεν έχει αντιδράσει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στην κινδυνολογία Σαμαρά, τονίζοντας για τον πρωθυπουργό πως «δεν κινδυνολογεί απλώς, κινδυνοπρακτεί».

Σκουρλέτης: προπαγανδιστικό σχέδιο κινδυνολογίας από την κυβέρνηση

Για «προπαγανδιστικό σχέδιο κινδυνολογίας σε βάρος της χώρας» από την πλευρά της κυβέρνησης έκανε λόγο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.
«Είναι πολλά αυτά που μας ανησυχούν» παραδέχτηκε ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα υπογραμμίζοντας ότι αυτό τους εξοργίζει είναι μια προσπάθεια από την ίδια την κυβέρνηση να ενθαρρύνει τις αγορές ή τους ανθρώπους των αγορών να επιτεθούν κατ΄ουσίαν στη χώρα μας.«Τι άλλο πρέπει να πει κάποιος για να καταλάβει ότι αυτή η κυβέρνηση χαίρεται, τρίβει τα χέρια της, να σπέρνει τον τρόμο. Υπάρχει πιο υπονομευτική τοποθέτηση; Αυτός ο χορός της κινδυνολογίας, το γαϊτανάκι έτσι θα πηγαίνει;», διερωτήθηκε.

Συνεδριάζει η πολίτικη γραμματεία

Με τις πολιτικές εξελίξεις τέλος να βρίσκονται στο επίκεντρο, η Κουμουνδούρου μπαίνει σε τροχιά εκλογών και στις 4μμ συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία. Η Αριστερή Πλατφόρμα έχει εκφράσει ήδη την επιθυμία να συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή το Σαββατοκύριακο 20-21 Δεκεμβρίου, προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να δώσει τον τόνο της αντεπίθεσης, με τις ημερομηνίες ωστόσο και τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται μάλλον απόψε, μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Στέλλα Α. Γκαντώνα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ