Αιματηρό τέλος στο θρίλερ του Σίδνεϊ: Νεκρός ο δράστης και δύο όμηροι [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Αιματηρό τέλος στο θρίλερ του Σίδνεϊ: Νεκρός ο δράστης και δύο όμηροι [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μία αιματηρή επιχείρηση της αστυνομίας λύθηκε το θρίλερ ομηρίας σε καφετέρια του Σίδνεϊ, όπου ένας ένοπλος έχει εισβάλει από το πρωί της Δευτέρας κρατώντας πελάτες και εργαζόμενους, ενώ ισχυριζόταν ότι είχε τοποθετήσει τέσσερις βόμβες στο κατάστημα. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ο δράστης και δύο από τους ομήρους.

Η έφοδος της αστυνομίας και των δυνάμεων ασφαλείας έγινε από δύο πλευρές και ο δράστης πυροβολήθηκε. Τη στιγμή της επιχείρησης υπήρχαν τουλάχιστον εννέα άτομα στο κτίριο, ενώ ο δράστης φορούσε ένα χοντρό μαύρο γιλέκο, και οι αστυνομικοί ανησυχούσαν ότι μπορεί να ήταν εκρηκτικά. Το κτίριο εκκενώθηκε και μία ομάδα έκανε έλεγχο στο δράστη, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό για το αν τελικά έφερε εκρηκτικά.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την επιχείρηση. Ο δράστης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, μετά από σύγκρουση με τις δυνάμεις ασφαλείας που εισέβαλαν στην καφετέρια. Ενας 34χρονος άνδρας και μία 38χρονη γυναίκα, δύο από τους ομήρους, επίσης έχασαν τη ζωή τους. Δύο γυναίκες νοσηλεύονται αλλά η κατάστασή τους δεν είναι κρίσιμη, μία ακόμη γυναίκα έφερε τραύματα στον ώμο, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο, αλλά όχι σοβαρά.

Η αστυνομία έκανε έφοδο στην καφετέρια μετά από περίπου 17 ώρες ομηρίας, με τις σφαίρες να πέφτουν «βροχή» κατά την εισβολή τους στο χώρο όπου ο δράστης κρατούσε τους ομήρους. Τα διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες στις οποίες εμφανίζονταν άτομα να μεταφέρονται με φορεία από το εσωτερικό του καταστήματος, ενώ άλλοι βγήκαν περπατώντας. Παράλληλα, στο κτίριο μπήκε και ειδικό ρομπότ για την ανίχνευση τυχόν εκρηκτικών.

Οπως ανακοινώθηκε από τον επίτροπο της αστυνομίας, Αντριου Σιπιόνε, αποφασίστηκε η έφοδος στην καφετέρια, γιατί ακούστηκαν πυροβολισμοί από το εσωτερικό του καταστήματος. Σε ερώτηση για το πώς σκοτώθηκαν οι όμηροι- από τον δράστη ή από λάθος της αστυνομίας- απάντησε ότι έγινε ανταλλαγή πυρών και δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Αιματηρό τέλος στο θρίλερ του Σίδνεϊ: Νεκρός ο δράστης και δύο όμηροι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Αιματηρό τέλος στο θρίλερ του Σίδνεϊ: Νεκρός ο δράστης και δύο όμηροι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Αιματηρό τέλος στο θρίλερ του Σίδνεϊ: Νεκρός ο δράστης και δύο όμηροι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2





Αιματηρό τέλος στο θρίλερ του Σίδνεϊ: Νεκρός ο δράστης και δύο όμηροι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Αιματηρό τέλος στο θρίλερ του Σίδνεϊ: Νεκρός ο δράστης και δύο όμηροι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Αιματηρό τέλος στο θρίλερ του Σίδνεϊ: Νεκρός ο δράστης και δύο όμηροι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
Αιματηρό τέλος στο θρίλερ του Σίδνεϊ: Νεκρός ο δράστης και δύο όμηροι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6







Αιματηρό τέλος στο θρίλερ του Σίδνεϊ: Νεκρός ο δράστης και δύο όμηροι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7
Αιματηρό τέλος στο θρίλερ του Σίδνεϊ: Νεκρός ο δράστης και δύο όμηροι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 8
Αιματηρό τέλος στο θρίλερ του Σίδνεϊ: Νεκρός ο δράστης και δύο όμηροι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 9
Αιματηρό τέλος στο θρίλερ του Σίδνεϊ: Νεκρός ο δράστης και δύο όμηροι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 10
Αιματηρό τέλος στο θρίλερ του Σίδνεϊ: Νεκρός ο δράστης και δύο όμηροι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 11









Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο δράστης έδρασε μόνος του, ενώ εκτιμάται ότι κρατούσε 17 άτομα. Πριν από την έφοδο της αστυνομίας, είχαν βγει από την καφετέρια 13 όμηροι, σε δύο δόσεις, χωρίς να γίνει γνωστό αν είχαν αποδράσει ή αν είχαν αφεθεί ελεύθεροι. Ανάμεσα στους πρώτους ήταν και ένας ομογενής δικηγόρος, ο Στέφαν Μπαλαφούτης.

Ο άνθρωποις που κρατούσε τους ομήρους ήταν σύμφωνα με τις αρχές ο 49χρονος Μαν Χαρόν Μονίς ο οποίος αυτοαποκαλείται σεΐχης και είναι αρκετά γνωστός στις Αρχές. Στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις, έστελνε απειλητικά γράμματα στις οικογένειες Αυστραλών στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί στο εξωτερικό, ενώ κατηγορείται και για τη δολοφονία της γυναίκας του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ