Τα απίστευτα αυτοκίνητα του κυρίου Baillon [βίντεο] - iefimerida.gr

Τα απίστευτα αυτοκίνητα του κυρίου Baillon [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 1964 ο Γάλλος γόης Alain Delon είχε φωτογραφηθεί στην Cote d’ Azur μαζί με την Jane Fonda και το προσωπικό του αυτοκίνητο, μια από τις 37 συνολικά Ferrari 250 GT California Spider που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Τα ίχνη του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είχαν χαθεί για πάρα πολλά χρόνια για να βρεθεί κάτω από στοίβες εφημερίδων μόλις πριν μερικές μέρες. Μαζί με σχεδόν 100 άλλα σπάνια μοντέλα περασμένων δεκαετιών, που είχαν αφεθεί, εκτός από λίγα που βρίσκονταν σε προφυλαγμένο χώρο, στο έλεος των καιρικών συνθηκών σε ένα αγρόκτημα στη δυτική Γαλλία.

Η σπανιότατη Ferrari, η τιμή της οποίας προσδιορίζεται γύρω στα 12 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με μοντέλα των Panhard, Talbot, Hispano-Suiza, Porsche και Bugatti ανήκε στη συλλογή Baillon. O οποίος Roger Baillon είχε τη δεκαετία του ’50 μεταφορική εταιρεία, προφανώς κέρδιζε πολλά χρήματα και έκανε το κέφι του αγοράζοντας αυτοκίνητα. Όταν κάποια στιγμή η εταιρεία του έκανε τον κύκλο της κι άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα αρκετά από αυτά τα αυτοκίνητα, 50 περίπου, πουλήθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα αφέθηκαν όπως είπαμε στη τύχη τους στο αγρόκτημα της δυτικής Γαλλίας.

Ξεχασμένα από όλους, ακόμα και από τα παιδιά του Baillon, που τον κληρονόμησαν και «ανακάλυψαν» και πάλι τη συλλογή του πατέρα τους ολόκληρα 10 χρόνια μετά τα θάνατό του.

Κάποια από τα αυτοκίνητα είναι σε άθλια κατάσταση και γι’ αυτό οι τιμές τους στην δημοπρασία τους που έχει προγραμματιστεί για τις 6 Φεβρουαρίου, θα ξεκινούν από τα 500 ευρώ. Ένα από τα πιο ακριβά θα είναι σίγουρα μια Maserati A6G Gran Sport με αμάξωμα Frua, που αναμένεται να πιάσει 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Το 10% δηλαδή του ποσού που εκτιμάται πως θα φέρει η Ferrari του Alain Delon…

Τα απίστευτα αυτοκίνητα του κυρίου Baillon [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Τα απίστευτα αυτοκίνητα του κυρίου Baillon [βίντεο] | iefimerida.gr 1
Τα απίστευτα αυτοκίνητα του κυρίου Baillon [βίντεο] | iefimerida.gr 2
Τα απίστευτα αυτοκίνητα του κυρίου Baillon [βίντεο] | iefimerida.gr 3
Τα απίστευτα αυτοκίνητα του κυρίου Baillon [βίντεο] | iefimerida.gr 4
Τα απίστευτα αυτοκίνητα του κυρίου Baillon [βίντεο] | iefimerida.gr 5
Τα απίστευτα αυτοκίνητα του κυρίου Baillon [βίντεο] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ