Νέα δημοσκόπηση -Προβάδισμα 3% του ΣΥΡΙΖΑ, κατά των εκλογών οι πολίτες - iefimerida.gr

Νέα δημοσκόπηση -Προβάδισμα 3% του ΣΥΡΙΖΑ, κατά των εκλογών οι πολίτες

Νέα δημοσκόπηση (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κλείσιμο της «ψαλίδας» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία καταγράφει μία ακόμη δημοσκόπηση, στην οποία αποτυπώνεται η επιθυμία των Ελλήνων να μην γίνουν πρόωρες εκλογές.



Το 58% των ερωτηθέντων στην έρευνα της εταιρείας Interview για τον «Ελεύθερο Τύπο» απάντησαν ότι κατά την άποψή τους η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θέτει σε κίνδυνο την πορεία της χώρας.

Στη «μάχη» της πρόθεσης ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά 3%- από 3,1% της προηγούμενης μέτρησης- της Νέα Δημοκρατίας, συγκεντρώνοντας το 28,6% έναντι 25,6%. Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 5,5% και ακολουθούν ΚΚΕ (4,6%), Ποτάμι (4,1%), Χρυσή Αυγή (3,9%) και εκτός βουλής εμφανίζονται να μένουν οι ΑΝΕΛ (2,2%) και η ΔΗΜΑΡ (1,3%).

Υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων (11%), ενώ «άλλο κόμμα» απάντησε το 8,2%. Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 40% έναντι του 28% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ «κανένας» απάντησε το 27%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ