Ψάχνουν 160 για την Τετάρτη - iefimerida.gr

Ψάχνουν 160 για την Τετάρτη

Ψάχνουν 160 για την Τετάρτη (SOOC/ ΝΙΚΟΣ ΛΥΜΠΕΡΤΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα πλέον για τη διενέργεια της πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή, για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, αυξάνονται οι πιέσεις προς τους βουλευτές, από διαφορετικές κατευθύνσεις, για τη διασφάλιση του- επιθυμητού για την κάθε πλευρά- αποτελέσματος.

Η πρώτη ψηφοφορία θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης (7 μ.μ.) και το Μαξίμου πλέον στρέφεται από τους 180 που είναι απαραίτητοι για την τρίτη ψηφοφορία, στην εξασφάλιση 160-165 «ναι» για την πρώτη. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα στην πρώτη «μάχη» θα δημιουργήσει δυναμική για τον Σταύρο Δήμα.

Πέρα από τους 155 βουλευτές, που αποτελούν το άθροισμα των δυνάμεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, οι πυρετώδεις υπολογισμοί αφορούν βέβαια τη στάση των ανεξάρτητων βουλευτών. Στελέχη της κυβέρνησης αισιοδοξούν ότι προοδευτικά, πιθανότατα στην τρίτη ψηφοφορία, από τους επτά ανεξάρτητους βουλευτές θα πουν «ναι» οι Κατερίνα Μάρκου, Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου και Γρηγόρης Ψαριανός.

Από τους 17 Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς βουλευτές, αποφασισμένοι να πουν «όχι» εμφανίζονται οι Πέτρος Τατσόπουλος, Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θόδωρος Παραστρατίδης, Ραχήλ Μακρή, Βασίλης Καπερνάρος και Θεοδώρα Τζάκρη. Αντίθετα, αισιοδοξία για θετική ψήφο υπάρχει για τους Γιώργο Νταβρή, Κώστα Γιοβανόπουλο, Παναγιώτη Μελά, Γιώργο Κασαπίδη, Γιάννη Κουράκο και Χρήστο Αηδόνη.

Στα ερωτηματικά παραμένουν η Μίκα Ιατρίδη, η οποία το πρωί της Κυριακής δήλωσε ότι θα ψηφίσει «με βάση το συμφέρον της χώρας και των Ελλήνων» και ότι θα απολογηθεί μόνο στη συνείδησή της, αλλά και ο Μάρκος Μπόλαρης. Πληροφορίες θέλουν τους δύο πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, να προσανατολίζονται σε θετική ψήφο, ενώ ασάφεια υπάρχει για τον Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος είχε δηλώσει ότι αν υπάρξουν 179, μπορεί ο ίδιος να αποτελέσει τον 180ο.

Το βάρος πέφτει και στους βουλευτές των ΑΝΕΛ (12) και της ΔΗΜΑΡ (10). Χαρακτηριστικό είναι πως η Μαρία Κόλλια και ο Παύλος Χαϊκάλης εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε περίπτωση σοβαρού εθνικού ζητήματος, αλλά η πρώτη αναίρεσε έπειτα από λίγο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ