Φόβος για νέο χτύπημα μετά από την πρεσβεία του Ισραήλ -Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας - iefimerida.gr

Φόβος για νέο χτύπημα μετά από την πρεσβεία του Ισραήλ -Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας

Φόβος για νέο χτύπημα μετά από την πρεσβεία του Ισραήλ (EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχία ότι μπορεί να ακολουθήσει και νέο χτύπημα, μετά από την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ με δύο καλάσνικοφ, επικρατεί στα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, τα όπλα είχαν χρησιμοποιηθεί και στην επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, στις 30 Δεκεμβρίου πέρυσι. Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». Ο φόβος προκύπτει καθώς πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση που κάνει συνήθως «διπλά» χτυπήματα.

Επιπλέον, υπάρχει ανησυχία για επίθεση με ρουκέτες, καθώς είχαν προσπαθήσει να χρησιμοποιήσουν ρουκετοβόλο όταν έβαλαν στο στόχαστρο τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, αλλά και σε αντιπροσωπεία στη Βαρυμπόμπη.

Οι κάμερες ασφαλείας έχουν έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών, αλλά όχι τα πρόσωπά τους. Στο υλικό που εξετάζουν οι αρχές φαίνονται οι λάμψεις από τα καλάσνικοφ που «γάζωσαν» την πρεσβεία, ενώ φαίνεται πως εκείνοι που έκαναν το «χτύπημα» έφτασαν ως εκεί με κλειστό φορτηγάκι.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμμετείχε και μία γυναίκα στην επιχείρηση ενάντια στην πρεσβεία του Ισραήλ, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί από μαρτυρία, καθώς και στην επιχείρηση στα γραφεία της ΝΔ υπήρχε γυναίκα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ