Χάος στις αερομεταφορές - Εκλεισε ο εναέριος χώρος του Λονδίνου [εικόνες] - iefimerida.gr

Χάος στις αερομεταφορές - Εκλεισε ο εναέριος χώρος του Λονδίνου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος το χάος στον εναέριο χώρο της Βρετανίας μια και σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Βρετανίας (NATS) το τεχνικό πρόβλημα στα συστήματα πληροφορικής της που προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στα βρετανικά αεροδρόμια, ιδίως σε αυτά του Λονδίνου, αποκαταστάθηκε και πλέον λειτουργεί κανονικά.

«Έπειτα από ένα τεχνικό πρόβλημα στο (κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας) Σουόνσγουικ, το σύστημα αποκαταστάθηκε και είμαστε στη διαδικασία επανόδου σε κανονική λειτουργία», ανέφερε η NATS σε μια ανακοίνωσή της.

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου που ανακοίνωσε πως γίνονται ξανά αναχωρήσεις από αυτό, λίγες ώρες μετά τη διακοπή των πτήσεων λόγω του προβλήματος στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

«Πτήσεις πλέον γίνονται κανονικά. Παρακαλούμε να ελέγχετε τις πτήσεις σας πριν προσέλθετε στο αεροδρόμιο», ανέφερε το Χίθροου στον επίσημο λογαριασμό του στον ισότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Το αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου ανέφερε επίσης ότι οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις γίνονται κανονικά.

Χάος στις αερομεταφορές - Εκλεισε ο εναέριος χώρος του Λονδίνου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μεγάλο μέρος του εναερίου χώρου της Βρετανίας, είχε κλείσει λόγω ενός προβλήματος των συστημάτων πληροφορικής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της χώρας (NATS), όπως ανακοίνωσε ο Eurocontrol, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας. Η NATS είχε αναφέρει ότι αντιμετωπίζει ένα τεχνικό πρόβλημα στο κέντρο ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας στο Σουόνγουικ, στη νότια Αγγλία.«Ζητούμε συγγνώμη για τις όποιες καθυστερήσεις. Η ομάδα μας για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων έχει κινητοποιηθεί», τόνισε η NATS στην ανακοίνωση της.

Χάος στις αερομεταφορές - Εκλεισε ο εναέριος χώρος του Λονδίνου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το Χίθροου,το κύριο διεθνές αεροδρόμιο του Λονδίνου, ανακοίνωσε ότι δεν γίνονται ούτε απογειώσεις ούτε προσγειώσεις αεροσκαφών. Το Γκάτγουικ, το οποίο επίσης εξυπηρετεί το Λονδίνο, στην αρχική του ανακοίνωση ενημέρωσε το επιβατικό κοινό ότι δεν αναχωρούν αεροσκάφη, αλλά οι αφίξεις δεν έχουν επηρεαστεί. Αργότερα ανέφερε πως οι αναχωρήσεις πραγματοποιούνται αλλά με μεγάλες καθυστερήσεις.

Χάος στις αερομεταφορές - Εκλεισε ο εναέριος χώρος του Λονδίνου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, στη βόρεια Αγγλία, ανέφερε ότι δεν επηρεάζεται από το κλείσιμο του εναέριου χώρου του Λονδίνου και ότι ήταν έτοιμο να υποδεχθεί πτήσεις που εκτρέπονται.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ