Δικό της τηλεοπτικό κανάλι ετοιμάζει η ΔΟΕ - Θα έχει κόστος λειτουργίας 490 εκ. ευρώ το χρόνο - iefimerida.gr

Δικό της τηλεοπτικό κανάλι ετοιμάζει η ΔΟΕ - Θα έχει κόστος λειτουργίας 490 εκ. ευρώ το χρόνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις αρχές του 2015 θα αρχίσει να εκπέμπει το νέο τηλεοπτικό κανάλι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής μετά από απόφαση των 96 μελών της, που ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνόδου στο Μονακό.

Το νέο κανάλι θα ενισχυθεί με αρχειακό υλικό και κάλυψη ορισμένων διεθνών αθλητικών συναντήσεων. Προορίζεται κυρίως για να βελτιώσει την εικόνα του Ολυμπιακού Κινήματος στους νέους και θα κοστίζει 490 εκατομμύρια ευρώ ετησίως με τη ΔΟΕ να συμβάλλει με 175 εκατ. ευρώ, ήτοι το 36% του κόστους. Οι αθλητικές ομοσπονδίες και οι εθνικές ολυμπιακές επιτροπές θα προσφέρουν από 72 εκατ. ευρώ, το ταμείο του Ολυμπιακού Κινήματος θα δώσει 38 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 133 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν από τις πωλήσεις τηλεοπτικών δικαιωμάτων και χορηγίες στα προγράμματα.

Μάλιστα ανακοινώθηκε και η επίσημα η έγκριση του προσώπου που θα αναλάβει τη διαχείριση του Ολυμπιακού Καναλιού και θα είναι Ελληνας, ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Μανόλο Ρομέρο και στην συνέχεια (από το 2012 και μετά) επικεφαλής της OBS, Γιάννης Εξαρχος.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ