Χριστουγεννιάτικα χωριά ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας [εικόνες] - iefimerida.gr

Χριστουγεννιάτικα χωριά ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε Δεκέμβρη, οι μεγάλες πόλεις της Ελλάδας γεμίζουν Χριστουγεννιάτικα θεματικά χωριά με Αγιοβασίληδες και ξωτικά, στολισμένα με χρυσόσκονη και ζαχαρωτά που παραπέμπουν σε φανταστικούς κόσμους.

Φέτος, όπως κάθε χρόνο, μικροί και μεγάλοι μπορούν να μπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων με τα παραμυθένια χωριά σε όλη την Ελλάδα.

Χριστουγεννιάτικα χωριά ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Ο Μύλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα
Κάνει την εμφάνιση του για 4η συνεχόμενη χρονιά, ωστόσο φέτος ο χώρος έχει μεγαλώσει καθώς επεκτάθηκε και πίσω από τον Μύλο, στο νησάκι. Προσφέρει δωρεάν δράσεις στα παιδιά με το σπίτι του Αϊ-Βασίλη, το νεραϊδόσπιτο, το ταχυδρομείο, το φούρνο των ξωτικών και το μαγεμένο δάσος που λειτουργούν ήδη από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Χριστουγεννιάτικα χωριά ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Ονειρούπολη» στη Δράμα
Οπως κάθε χρόνο, με παραμυθένια ξύλινα σπιτάκια και πολλές εκπλήξεις, η Ονειρούπολη θα φέρει τα Χριστούγεννα στη Δράμα, ενώ το σκηνικό συμπληρώνουν το σπίτι του Αη Βασίλη, καλλιτεχνικά δρώμενα και το εργαστήριο των ξωτικών που ζωγραφίζουν τα παιδιά, πλούσια εδέσματα και ροφήματα, το παγοδρόμιο και το μαγευτικό καρουζέλ, καθώς και συναυλίες.

Χριστουγεννιάτικα χωριά ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«Παραμυθοχώρα» στη Χαλκιδική
Βρίσκεται στο Στρατώνι της Χαλκιδικής και περιμένει μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν, να επισκεφτούν τα ανανεωμένα σπιτάκια, να στείλουν γράμματα στον Αϊ-Βασίλη, να ακούσουν παραμύθια, να χαρούν με ξυλοπόδαρους και κλόουν, να κάνουν βόλτες στο χωριό με τρενάκι και να απολαύσουν τις μουσικές εκδηλώσεις. Στη Χαλκιδική θα στηθεί, επίσης, μία ακόμη χριστουγεννιάτικη αγορά, στον πεζόδρομο της Κασσανδρείας. Παγοδρόμιο, ξύλινα σπιτάκια, σπίτι του Αϊ-Βασίλη και των ξωτικών, χώρος παρασκευής παραδοσιακών γλυκών και ζαχαρωτών θα λειτουργεί έως τις 28 Δεκεμβρίου. Το γιορτινό θεσμό διοργανώνει ο τοπικός εμπορικός σύλλογος και απευθύνεται σε ντόπιους και επισκέπτες.

Χριστουγεννιάτικα χωριά ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας [εικόνες] | iefimerida.gr 3

«Το Δάσος των Χριστουγέννων» στη Βέροια
Στην τοποθεσία του φράγματος, κάτω από τα πεύκα και τα πλατάνια, διαμορφώθηκε ένας χώρος γεμάτος από σπιτάκια, χιλιάδες φωτάκια και τραγούδια, κουκλοθέατρο και δρώμενα βασισμένα στις αγαπημένες συνήθειες και τις παραδόσεις των ημερών.

Χριστουγεννιάτικα χωριά ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας [εικόνες] | iefimerida.gr 4

«Ξύλινο Χωριό» στη Φλώρινα
Το "Ξύλινο Χωριό" θα λειτουργήσει και φέτος στην πόλη της Φλώρινας, στο χώρο της πλατείας Γεωργίου Μόδη, δίνοντας την ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να γιορτάσουν με τη ψυχή τους την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Χριστουγεννιάτικα χωριά ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας [εικόνες] | iefimerida.gr 5

«Χριστουγεννιάτικο Χωριό» στο Κιλκίς
Ξυλοπόδαρους, Αϊ-Βασίλης με ξωτικά, καλικάντζαροι, ζεστό τσάι, κρασί, κεράσματα, παιχνίδια για παιδιά, παραμύθια και πολλές ακόμη εκπλήξεις θα έχει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Κιλκίς που θα φιλοξενεί τους επισκέπτες από 15 έως 31 Δεκεμβρίου. Δεν θα λείπουν βέβαια τα χάλκινα της Γουμένισσας, οι Μωμόγεροι του Αγίου Μάρκου που κατεβαίνουν στο Κιλκίς στις 26 Δεκεμβρίου, ενώ παιδικές χορωδίες, χορευτικά και άλλα θα γεμίσουν πρωινά και απογεύματα.

Χριστουγεννιάτικα χωριά ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας [εικόνες] | iefimerida.gr 6

«Παραμυθούπολη» στα Γιαννιτσά
Με παγοδρόμιο, τρενάκι, καρουζέλ, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια με δράση η μαγευτική παραμυθούπολη θα φέρει το πνεύμα των γιορτών στα Γιαννιτσά.

Τη δική της εντυπωσιακή εμφάνιση θα κάνει φέτος τα Χριστούγεννα και η Θεσσαλονίκη, στολίζοντας γιορτινά αρκετά σημεία της πόλης. Ενα ζωντανό παραμύθι κοσμεί την πλατεία Αριστοτέλους, η ΔΕΘ έχει αποκτήσει το δικό της Αστερόκοσμο, μία Χριστουγεννιάτικη πλατεία στολίζει το κέντρο της Καλαμαριάς, ενώ άλλα τρία χριστουγεννιάτικα χωριά, τις «Αστρογειτονιές», έχει στήσει ο Δήμος Θερμαϊκού σε Περαία, Μηχανιώνα και Επανομή

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ