Ερευνα της Interview: Προβάδισμα 3,1% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ - iefimerida.gr

Ερευνα της Interview: Προβάδισμα 3,1% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβάδισμα 3,1% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει έρευνα της εταιρείας Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Βεργίνα TV. Σύμφωνα με τα αποτελέσμα ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 49% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρούν καλή την επιλογή του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 28,3% έναντι 25,2% που παίρνει η Νέα Δημοκρατία. Στην τρίτη θέση βρίσκεται για πρώτη φορά το ΚΚΕ με 5,5%, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, το ΠΟΤΑΜΙ με 4,5% και η Χρυσή Αυγή με 4,3%. Κάτω από το 2% και εκτός Βουλής βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,7%) και η ΔΗΜΑΡ (0,7%).

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται σε ποσοστό 38% ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας περιορίζεται στο 27%. Οσο για το ποιος είναι καταλληλότερος για να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, και πάλι προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς λαμβάνοντας 46%, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμάται πως μπορεί να το κάνει σε ποσοστό 34%.

Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την προκήρυξη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρούν τον υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σταύρο Δήμα «καλή επιλογή», σε ποσοστό 49%, ωστόσο το 43% εκτιμά ότι δεν είναι πιθανό να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας η παρούσα Βουλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ