WSJ: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβίζει ορισμένους επενδυτές - iefimerida.gr

WSJ: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβίζει ορισμένους επενδυτές

(SOOC)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανησυχία ορισμένων επενδυτών στην προοπτική διακυβέρνησης της Ελλάδας από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται με άρθρο η αμερικανική Wall Street Journal.

«Το ελληνικό αριστερό κόμμα τρομάζει ορισμένους επενδυτές» είναι ο τίτλος του άρθρου της WSJ, όπου εκτιμάται ότι δεν πείθει όλους ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και αν προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι πλέον, εν αντιθέσει με το 2010-2011 που το Grexit ήταν στα χείλη όλων, σήμερα οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι μηδαμινές.

Παραδέχεται επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που αρχικά είχε δηλώσει ότι δε θα τηρήσει τις υποχρεώσεις του μνημονίου, σήμερα τηρεί μια πιο μετριοπαθή στάση και τώρα το μόνο που επιθυμεί είναι τη επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.

«Ωστόσο, επενδυτές ακόμα ανησυχούν ότι μια εκλογική διαδικασία θα προμήνυε μια νέα και πιο θυελλώδη σχέση με την τρόικα» αναφέρει η WSJ. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και μια δήλωση στην εφημερίδα του Yannick Naud, διαχειριστή χαρτοφυλακίου της Sturgeon Capital.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσο ακραίος όσο το 2012. Αλλά έχοντας δηλώσει ότι, εάν μπορούσε να λάβει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να εφαρμόσει το πρόγραμμα που προτείνει, θα υπάρξει ένα τεράστιο αρνητικό κλίμα απέναντι στη χώρα» υποστηρίζει.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ επενδυτές grexit φόβος The Wall Street Journal
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ